ArchitectuurcaféHero image

Architectuurcafé

MIRTE VAN DUPPEN

2 JUNI 2022

‘Toen ik zeven jaar oud was, liep ik voor het eerst een onbekend landschap in. Een kas. Al mijn zintuigen werden getriggerd door het vocht, de hitte en de geur. Ik herinner me nog steeds deze verwondering. Meer dan twintig jaar later leg ik deze landschappen vast waarin ik de spanning tussen mens en machine weergeef.’

Mirte van Duppen werkt momenteel aan het project ‘AgriValley’, een essayistische documentaire film en publicatie die reflecteren op de automatisering van de landbouw in Nederland. In de film neemt wordt de kijker meegenomen van een micro- naar een grootschalig perspectief en biedt een kritische gids door deze verborgen futuristische landschappen die in het heden bestaan. De film combineert fragmenten uit interviews met boeren, telers, experts in het veld, robotproducenten, stedenbouwkundigen en dansers. Het project vertelt over hoe productieprocessen en technologische innovatie in Nederland ons (opnieuw) doen nadenken over de relatie tussen natuur en cultuur, technologie en ambacht en het traditionele onderscheid tussen stad en platteland. Mirte wil mensen in contact brengen met deze ‘onbekende’ landschappen en hen de mogelijkheid geven deze te bevragen.

Mirte is 2 juni te gast in het Architectuurcafé, tevens het startsein voor haar project AgriVally dat vanaf dan te zien zal zijn in Kunstlinie.

Ontvang het laatste nieuws in de mail