5 mei Flevour Box Bestel de speciale 5 mei Flevour Box en proef samen de vrijheid!

wo 5 mei 2021 17.00 uur
Flevour box
5 mei Flevour BoxHero image

De Flevour Box is niet meer te bestellen, maar je bent van harte welkom om online mee te eten tijden het diner. De Zoom link vind je hier.

Samen met Flevour Box slaan we de handen ineen om ervoor te zorgen dat heel Flevoland op 5 mei thuis kan genieten van een vrijheidsmaaltijdsoep. Chef-kok Sharon de Miranda en culinair schrijfster Nadia Zerouali (beiden bekend van KRO-NCRV’s Binnenstebuiten) hebben een Flevolandse twist gegeven aan het soeprecept van Yvette van Boven, dat in soepblikken verspreid in heel Nederland te koop is. De ingrediënten voor deze Flevolandse vrijheidssoep zijn gebundeld in een speciale editie van de Flevour Box.

Schuif samen aan bij de online Kunstlinie-kookworkshop en het 5 mei-diner en proef samen de smaak van vrijheid!

Met de 5 mei Flevour Box willen wij op Bevrijdingsdag de geuren, geluiden, verhalen en herinneringen over vrijheid van inwoners van Flevoland onder de aandacht brengen. Dit sluit aan bij onze nieuwe tentoonstelling thuis, waarin de zintuigelijke effecten van geur en geluid in de huiselijke omgeving centraal staan.

flevour box

Kookworkshop & Livestream

Bij de Flevour Box wordt het recept aangeleverd én een link naar een kookvideo waarin Nadia Zerouali stap voor stap instructies geeft. Op 5 mei kun je digitaal vanuit huis aanschuiven om samen met anderen de zelf bereidde vrijheidsmaaltijdsoep op te eten. Live vanuit Kunstlinie zal Nadia Zerouali een toelichting geven op het recept. Ook schuift Kunsthistoricus Caro Verbeek aan om in gesprek te gaan over geur, herinneringen en vrede en vrijheid.

Bestel de Flevour Box!

Bevrijdingsdag is een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en om ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Momenteel ervaren wij zelf hoe beperkingen in vrijheid aanvoelt. Wij vinden het belangrijk om hierover met elkaar in gesprek te blijven. Dit doen wij graag met jou en vele anderen tijdens het 5 mei Flevour Box-diner live vanuit Kunstlinie. Schuif jij ook aan?

De Flevour Box is niet meer te bestellen, maar je bent van harte welkom om online mee te eten tijden het diner. De Zoom link vind je hier.

De Kookworkshop en de Flevour box zijn onderdeel van het publieksprogramma van de  tentoonstelling thuis. De kookworkshop wordt in samenwerking met Bevrijdingsfestival Flevoland uitgezonden op Omroep Flevoland. Het sluit inhoudelijk mooi aan op de vrijheidsmaaltijdssoep, een initiatief van Studio Daagsch, Nadia Zerouali en Sharon de Miranda in samenwerking met Bevrijdingsfestival, Citymarketing Almere en Flevo Campus.

Ontvang het laatste nieuws in de mail