De (8+)

Wat doe je met bijna niks als je altijd heel erg veel gewend bent? In deze nieuwe familievoorstelling in regie van Jetse Batelaan zie je dorpelingen, die altijd meer dan genoeg hadden, ineens alles kwijtraken. Alsof iets of iemand ze een les wil leren. Maar wie? En waarom juist zij?

Want waarom zitten er anders ineens wormen in de pruimenoogst? En sinds wanneer hagelt het hagelstenen zo groot als duiveneieren in mei? Het is toch gek dat juist het beste werkpaard plotseling kreupel is? En waarom zakt vervolgens de brug zomaar in elkaar? Ruikt iemand ook die brandlucht? Hallo?!….Hallo?!!

De is een groot opgezet epos waarin de grens tussen alles en niks verrassend klein blijkt te zijn. Na Het eind van het begin van het einde en Een leuk avondje uit is dit de derde voorstelling die hetpaleis, Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel samen maken. Dit keer dus een voorstelling over heel erg weinig. Zo weinig dat zelfs de woorden voor een titel bijna op waren. Gelukkig was er nog eentje over. De. Hopelijk is dat genoeg.

Regie Jetse Batelaan Spel Mourad Baaiz, Goele Derick, Claudia Kanne, Eland Peeters, Louis van der Waal, Soraya van Welsenis, Willemijn Zevenhuijzen Dramaturgie Koen Haagdorens Decor en licht Theun Mosk Kostuums Liesbet Swings Muziek Janne Kosmos Geluidsontwerp Bob Hermans Stage geluid Lore Verhoeven

Coproductie Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis
Met de steun van Tax shelter, Casa Kafka Pictures