Rembrandts Vaandeldrager On Tour: Wat Zie Jij?Hero image

Rembrandts Vaandeldrager On Tour: Wat Zie Jij?

Houd jij eigenlijk wel van klassieke kunst? Of zie je liever toch wat moderners? Bezoek je weleens een museum? Durf je dat ook hardop uit te spreken? En wat vind je van Rembrandts Vaandrager? Wat zie jij? Zie jij een uniek schilderwerk dat je graag komt bekijken, of zie je het als een old skool reclame affiche? Zou je er meer van willen zien? Of juist minder? Kun jij De Vaandeldrager wel zien? Zie je haar kleuren, haar structuur? Of kun je het juist met andere zintuigen waarnemen?

Dankzij de unieke samenwerking van twaalf musea, de Vereniging Rembrandt en de Vriendenloterij, reist De Vaandeldrager van Rembrandt een jaar lang langs de twaalf provincies van Nederland. Elk museum biedt een unieke invalshoek waarmee we dit schilderij bekijken. Vanaf vrijdag 2 september 2022 is het de beurt aan Flevoland, en is het schilderij een maand lang te zien bij Kunstlinie. Deze gelegenheid grijpen wij graag aan om met elkaar in gesprek te gaan. Want..

Wat Zie Jij?

Om te leren wat jij ziet wat ik niet zie.
Om het met elkaar te hebben over wat we meer willen zien en wat minder.
Om te filosoferen over de toegankelijkheid van kunst en cultuur en belang hiervan.

 

De gehele maand gratis voor alle Flevolanders

Vanaf vrijdag 2 september is het de beurt aan Flevoland en zal Rembrandts Vaandeldrager een maand lang te zien zijn bij Kunstlinie. Gedurende deze gehele periode zal het schilderij gratis te bezoeken zijn voor alle Flevolanders, kinderen t/m 18 jaar, Museumkaarthouders en VriendenLoterij VIP-KAART houders. Kunstlinie is daarmee de eerste culturele instelling die tijdens de tour van het schilderij de volledige periode gratis toegang biedt aan de gehele provincie. Daarnaast is tijdens de Open Dag op 2 september toegang gratis voor iedereen.

 

Zoektocht gestart: wie gaat het lint doorknippen?

Bij Kunstlinie is de zoektocht inmiddels gestart: want wie gaat er samen met een BN’er en de Commissaris van de Koning Flevoland het lint doorknippen tijdens de officiële opening van Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie Jij? Want als we de bezoeker centraal stellen in onze tentoonstelling, wie kan dit feestje dan beter openen dan een echte Flevolander?

Meedoen kan door jezelf óf een andere Flevolander op te geven via kunstlinie.nl/winactie.

 

Openingstijden & tijdslot reserveren

Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie Jij? Is vanaf vrijdag 2 september vanaf 11.00 uur geopend voor publiek en is elke woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Er staan diverse evenementen rondom de tentoonstelling in de planning, welke spoedig bekend zullen worden gemaakt. Houd hiervoor onze website goed in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Tijdslots voor Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie jij zijn vanaf nu te reserveren.

Wil jij de tentoonstelling bij ons bezoeken maar zijn reguliere tijden voor jou een uitdaging door bijvoorbeeld een fysieke beperking? Neem dan contact met ons op via [email protected] en dan kijken we naar een gepaste oplossing.

 

VriendenLoterij VIP-Weekend

Op zaterdag 17 en zondag 18 september vindt het VriendenLoterij VIP-Weekend plaats. VriendenLoterij VIP-Kaart houders krijgen dan bij bezoek aan Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie Jij? gratis koffie/thee/limonade en een speciale Vaandeldrager-lekkernij.

De Vaandeldrager

De Vaandeldrager (1636) van Rembrandt werd eind januari 2022 aangekocht door de Nederlandse Staat met steun van de Vereniging Rembrandt en het Rijksmuseum Fonds. De rondreis door Nederland wordt mogelijk gemaakt door het Rijksmuseum, de Vereniging Rembrandt en de Vriendenloterij.

De collega-musea waar De Vaandeldrager te zien zal zijn, zijn het Fries Museum in Leeuwarden, Centraal Museum in Utrecht, Stedelijk Museum in Alkmaar, Drents Museum in Assen, Het Noord-Brabants Museum in ’s-Hertogenbosch, Mauritshuis in Den Haag, Rijksmuseum Twenthe in Enschede, Museum Arnhem in Arnhem, Zeeuws Museum in Middelburg, Bonnefantenmuseum in Maastricht en het Groninger Museum in Groningen. Na deze tour wordt De Vaandeldrager opgenomen in de Eregalerij van het Rijksmuseum.

Ontvang het laatste nieuws in de mail