Rembrandts Vaandeldrager On Tour: Wat Zie Jij?Hero image

Rembrandts Vaandeldrager On Tour: Wat Zie Jij?

Houd jij eigenlijk wel van klassieke kunst? Of zie je liever toch wat moderners? Bezoek je weleens een museum? Durf je dat ook hardop uit te spreken? En wat vind je van Rembrandts Vaandrager? Wat zie jij? Zie jij een uniek schilderwerk dat je graag komt bekijken, of zie je het als een old skool reclame affiche? Zou je er meer van willen zien? Of juist minder? Kun jij De Vaandeldrager wel zien? Zie je haar kleuren, haar structuur? Of kun je het juist met andere zintuigen waarnemen?

Dankzij de unieke samenwerking van twaalf musea, de Vereniging Rembrandt en de Vriendenloterij, reist De Vaandeldrager van Rembrandt een jaar lang langs de twaalf provincies van Nederland. Elk museum biedt een unieke invalshoek waarmee we dit schilderij bekijken. Vanaf vrijdag 2 september 2022 is het de beurt aan Flevoland, en is het schilderij een maand lang te zien bij Kunstlinie. Deze gelegenheid grijpen wij graag aan om met elkaar in gesprek te gaan. Want..

Wat Zie Jij?

Om te leren wat jij ziet wat ik niet zie.
Om het met elkaar te hebben over wat we meer willen zien en wat minder.
Om te filosoferen over de toegankelijkheid van kunst en cultuur en belang hiervan.

 

De gehele maand gratis voor alle Flevolanders

Vanaf vrijdag 2 september is het de beurt aan Flevoland en zal Rembrandts Vaandeldrager een maand lang te zien zijn bij Kunstlinie. Gedurende deze gehele periode zal het schilderij gratis te bezoeken zijn voor alle Flevolanders, kinderen t/m 18 jaar, Museumkaarthouders en VriendenLoterij VIP-KAART houders. Kunstlinie is daarmee de eerste culturele instelling die tijdens de tour van het schilderij de volledige periode gratis toegang biedt aan de gehele provincie. Daarnaast is tijdens de Open Dag op 2 september toegang gratis voor iedereen.

 

Openingstijden & tijdslot reserveren

Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie Jij? Is vanaf vrijdag 2 september vanaf 11.00 uur geopend voor publiek en is elke woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Op dinsdag 20 & 27 september zijn wij extra geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Tijdslots voor Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie jij zijn vanaf nu te reserveren.

Wil jij de tentoonstelling bij ons bezoeken maar zijn reguliere tijden voor jou een uitdaging door bijvoorbeeld een fysieke beperking? Neem dan contact met ons op via [email protected] en dan kijken we naar een gepaste oplossing.

 

Kunst Kijken Met Kleuters

Onder begeleiding van kunstenaar Lobke van Kommer ga jij met jouw kleintje kijken naar Rembrandts Vaandeldrager. Leer van jouw kind hoe jij naar kunst kunt kijken en hoe jullie er samen over kunnen praten. Verwacht geen regulier bezoek te brengen aan het kunstwerk maar leer van de fantasie van kinderen, hoe zij kunst associëren én van het denkvermogen van jouw kiddo!

Zondag 4,18 en 25 september van 11.00 tot 12.00 uur

Wil jij hierbij zijn? Reserveer dan het tijdslot van 11.00 uur en geef bij de balie aan dat jullie voor Kunst Kijken Met Kleuters komen.
Geschikt voor kids van 4 t/m 8 jaar

In samenwerking met stichting 2 Turven Hoog.

Vierdelige serie ‘Rembrandts Vaandeldrager: Wat Zie Jij? te zien bij Omroep Flevoland

Vanaf zaterdag 27 augustus neemt Omroep Flevoland je vier weken lang mee de provincie in en zoekt samen met presentator Ali Ben Horsting in de serie ‘Rembrandts Vaandeldrager: Wat zie jij?‘ uit wat wij Flevolanders van het beroemde schilderwerk van Rembrandt vinden. Wat zegt de kunstkenner erover? Of het lokale schildersbedrijf? Daarnaast laten rapper Leafs en graffiti artiest Manpowerr hun interpretatie van de Vaandeldrager zien en horen, wordt er aan kleuters om hun ongezouten mening over het schilderij gevraagd en zien we hoe de Vaandeldrager ervaren wordt als je slechtziend bent of helemaal niet kunt zien.

De vierdelige serie ‘Rembrandts Vaandeldrager: Wat Zie Jij?’ is vanaf zaterdag 27 augustus vier weken lang te zien bij Omroep Flevoland. Elke aflevering wordt op zondagen herhaald.

Samenwerking Leafs x Kunstlinie

Rapper Leafs en Kunstlinie slaan de handen ineen voor de tentoonstelling ‘Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie Jij?’ Jahmil Dapaloe, beter bekend onder zijn artiestennaam Leafs en geboren en woonachtig in Almere, zal als hedendaagse kunstenaar zijn interpretatie geven van het schilderij door middel van een nieuwe track en videoclip release genaamd ‘City Boy’. Ook de totstandkoming en artistieke ontwikkeling omtrent het nummer worden gevolgd en kun je zien in de vierdelige serie ‘Rembrandts Vaandeldrager: Wat Zie Jij?’ vanaf zaterdag 27 augustus vier weken lang bij Omroep Flevoland. Elke aflevering wordt op zondagen herhaald.

“Ik represent mijn stad al vanaf het begin met trots en zie een schilderij net als muziek, omdat het gevoelens en emoties opwekt bij mensen. Daarnaast brengen kunst en cultuur mensen samen, wat ik erg belangrijk vind. Ik ben dan ook blij om met Kunstlinie deze samenwerking rondom Rembrandts Vaandeldrager aan te gaan.” Aldus de Almeerse artiest.

LeafsxKunstlinie

VriendenLoterij VIP-Weekend

Op zaterdag 17 en zondag 18 september vindt het VriendenLoterij VIP-Weekend plaats. VriendenLoterij VIP-Kaart houders krijgen dan bij bezoek aan Rembrandts Vaandeldrager on Tour: Wat Zie Jij? gratis koffie/thee/limonade en een speciale Vaandeldrager-lekkernij.

De Vaandeldrager

De Vaandeldrager (1636) van Rembrandt werd eind januari 2022 aangekocht door de Nederlandse Staat met steun van de Vereniging Rembrandt en het Rijksmuseum Fonds. De rondreis door Nederland wordt mogelijk gemaakt door het Rijksmuseum, de Vereniging Rembrandt en de Vriendenloterij.

De collega-musea waar De Vaandeldrager te zien zal zijn, zijn het Fries Museum in Leeuwarden, Centraal Museum in Utrecht, Stedelijk Museum in Alkmaar, Drents Museum in Assen, Het Noord-Brabants Museum in ’s-Hertogenbosch, Mauritshuis in Den Haag, Rijksmuseum Twenthe in Enschede, Museum Arnhem in Arnhem, Zeeuws Museum in Middelburg, Bonnefantenmuseum in Maastricht en het Groninger Museum in Groningen. Na deze tour wordt De Vaandeldrager opgenomen in de Eregalerij van het Rijksmuseum.

Ontvang het laatste nieuws in de mail