Nu te bezoeken: Why the Caged Birds Sing - Kunstlinie

Nu te bezoeken: Why the Caged Birds Sing

Let op: de tentoonstelling is verlengd t/m 6 december!

Wereldwijd ontketent de moord op George Floyd (opnieuw) luid protest tegen institutioneel racisme. Ook in Nederland laten duizenden betogers hun stem horen. Op 14 juni maakten zo’n 3000 Almeerders een vuist tegen racisme in ons eigen land. Een vreedzame en rustige bijeenkomst, waar de protestborden het hardste schreeuwden. Kunstlinie Almere Flevoland verzamelde de protestborden en ging op zoek naar de verhalen achter de borden. Deze borden vormen de basis voor de nieuwe tentoonstelling ‘Why the Caged Birds Sing’, te bezoeken vanaf 9 september tot en met 6 december in Kunstlinie.

Met kunst als vertrekpunt om te reflecteren op de wereld, wordt er in de tentoonstelling aandacht besteed aan kunstenaars als Iris Kensmil, Akwasi, AiRich, Florian Frey, Rossel Chaslie & Fabrice Jongeneelen en Richard Kofi, voor wie racisme en ongelijkheid belangrijke onderwerpen in het werk zijn. Daarbij wordt er een inkijkje gegeven in hun maakproces en waarom zij ervoor kiezen, om wat hen beweegt te uiten in de vorm van kunst.

Via de beeldende kunst keren we vervolgens weer terug in Almere. Foto’s van het protest, gemaakt door documentaire fotograaf Geronimo Matulessy en protestborden vormen het decor voor de persoonlijke verhalen van demonstranten en organisatoren van het protest. Dit geeft inzicht in de impact van racisme op individueel niveau. Het is een spiegel voor introspectie en springplank naar een respectvol debat over de weg naar een samenleving met gelijke kansen voor iedereen.

De tentoonstelling ‘Why the Caged Birds Sing’ is te bezoeken t/m 6 december 2020. De tentoonstelling is geopend van woensdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Voor deze actuele tentoonstelling kunt u zelf bepalen hoeveel u wilt betalen.

Why the Caged Birds Sing is medemogelijk gemaakt door VSBfonds en Mondriaanfonds.

Bestel tickets
U kunt als volgt een ticket/tickets bestellen:

  • Kies de datum van uw voorkeur
  • Klik vervolgens op bestel tickets
  • Kies uw gewenste tijdstip tussen 12.00 en 17.00 uur. U reserveert een tijdslot van een half uur. In die periode kunt u arriveren in onze Kunsthal.
  • Bepaal zelf uw ticketprijs. Voor deze tentoonstelling mag u zelf bepalen hoeveel u voor uw tickets wilt betalen. Ook heeft u de mogelijkheid om na uw bezoek een donatie te doen in cash. Tijdens het bestellen kunt u ná het invoeren van uw e-mailadres (stap 4) aangeven hoeveel u voor uw bezoek aan Why the Caged Birds Sing wilt betalen.
  • Heeft u corona-gerelateerde gezondheidsklachten? Blijf dan thuis? Blijf dan thuis en ruil uw tickets tijdig om voor een nieuwe datum. Lees voor uw bezoek ook onze aangepaste huisregels.
Ontvang het laatste nieuws in de mail
Aangemeld