StreetArtLabHero image

StreetArtLab

Het StreetCred project bestaat uit verschillende onderdelen, zo ook een StreetArtLab! Hier kun je op woensdagmiddagen meedoen met één van de workshops op het gebied van (maga)Zines maken, Spoken word, Graffiti en Dance.

Tickets voor de workshops koop je hier.

Workshop Zine en Gezine worden
Op woensdagen: 23/02, 02/03, 09/03, 16/03
Slot 1 van 13:30 tot 15:00
Slot 2 van 15:00 tot 16:30

Punk cultuur ligt aan de wieg van veel uitingen op straat tegen het etablissement, dit heeft een connectie met straatcultuur en expressie in het openbaar in general. Zine’s werden gebruikt om bepaalde ideeën te verspreiden maar ook om aandacht te creëren voor de sub cultuur. Zie het als een graffiti piece in papiervorm, of een twee minuten zines als throw up. Beide geven plaats aan kritiek op de maatschappij of geven de maker een plek in de maatschappij.

Tijdens de eerste weken van de Shapeshifters tentoonstelling biedt Kunstlinie een zine workshop aan. Deelnemers gaan aan de slag met allerlei materialen om fanzines/zines/kleine magazines te maken. Of dit nou om eigen meegebrachte afbeeldingen gaat, ter plekke gemaakte doodles, gekopieerde teksten, alles mag en kan in een zine. Het is een vrij speelveld op papier. Van persoonlijke verhalen tot een politieke boodschap, zines zijn bedoeld als toegankelijk verspreiding van kunst, zelf expressie, maar ook informatie. 

Françoise Bolechowski studeerde aan de fotovakschool en is freelance fotograaf. Ze is fervent verzamelaar van zines en werkte vaker aan zine workshops binnen een sociaal maatschappelijke context

 

Workshop Woord!
Op woensdagen: 30/03, 06/04, 13/04, 20/04
slot 1: 13:30 tot 15:00
Slot 2: 15:00 tot 16:30

Beleef de veelzijdigheid van de street art & culture in de tentoonstelling Shapeshifters. Deelnemers van de workshop Woord! leren open en zonder oordeel waar te nemen, te ontdekken en zichzelf te uiten. Bij de spoken-word-workshop ga je aan de slag met de kracht van het woord. Er gaat geen dag voorbij dat we geen gebruik maken van woorden. Toch staan we niet vaak stil bij de mogelijkheden en kracht hiervan.

Je zult een spoken word schrijven geïnspireerd op een uitgekozen kunstwerk uit de tentoonstelling Shapeshifters, eigen ervaring, observatie of verhaal. Onder begeleiding van spoken word artiest Rosa Ana worden de leerlingen echte woordkunstenaars en leren ze hun gedicht levendig voor te dragen.

 

Workshop Graffiti
Op woensdagen: 11/05, 18/05, 25/05, 01/06, 08/06
slot 1: 13:30 tot 15:00
Slot 2: 15:00 tot 16:30

Elke week dieper in the graffiti scene:
Graffiti ligt aan de wieg van de street art, of beter gezegd het is de betonnen fundering van de street art. Bij graffiti kan je wel zeggen dat de maker centraal staat, de writer laat een stukje van zichzelf achter in het openbaar, op treinen, brugger, muren en nog véél meer oppervlakken. De writer claimt een stukje openbare ruimte en verklaart zich heer en meester. De volgende writer mag zo bijv. Geen nieuwe piece over een bestande piece zetten, gebeurd dit wel dan is het een oorlogsverklaring. Meer ins en outs zal je leren tijdens de graffiti workshop.  

De workshop start met een door Jimmy Miller begeleide rondleiding door de tentoonstelling, na deze rondleiding zullen de deelnemers beginnen met een basis training can control. Zodra alle cans onder controle zijn starten de deelnemers met het maken van een tag, throw up, piece of achtergrond van een piece. Met de hulp van Jimmy begin je bij de basis en kan je na de workshop thuis of legaal op de straat aan de slag.

 

Workshop Dance Dance Dance
Op woensdagen: 15/06, 22/06, 29/06, 06/07, 13/07
Slot 1: 13:30 tot 15:00
Slot 2: 15:00 tot 16:30

Elke week een andere soort urban gerelateerde dans stijl:
Wie urban zegt, denkt dance. Daarom biedt Kunstlinie als laatste workshop reeks tijdens Shapeshifters, elke week een andere urban en street culture gerelateerde dans workshop aan.
De ene week zal je breakdance, de andere week streetdance, urban, hiphop en popping & locking. Laat je in ons StreetArtLab meevoeren door de beats en leer nieuwe moves tijdens de dans workshops.

Meedoen aan een van de workshops uit het StreetArtLab? 

Kosten: Tot 18 jaar 10 euro per persoon, vanaf 18 jaar 15 euro per persoon. Tickets voor de workshops koop je hier.

Ontvang het laatste nieuws in de mail