Urban City GamesHero image

Urban City Games

Urban sports staan voor vrijheid, grenzen verleggen en je een eigen stijl creëren. Sporten als BMX, Tricking, Calisthenics en Freerunning, maar ook de Hiphop cultuur passen daar allemaal bij.

In juni worden daarom de Urban City Games gehouden.
Voor het Kunstlinie-gebouw, aan de Esplanade, worden diverse wedstrijden georganiseerd in de leeftijd van 10 tot 28 jaar.

Op zaterdag 11 juni worden diverse workshops aangeboden en op zondag 12 juni is de Esplanade gereserveerd voor street soccer en 3×3 basketbal. Naast de wedstrijden zijn er diverse demonstraties en clinics. Probeer deze urban sporten dus zelf uit! 


Graffiti Workshop ‘Open Wall’

Tijdens de Urban City Games krijg je gedurende de graffiti workshop ‘Open Wall’ de kans om jezelf binnen no time om te scholen tot een echte graffiti artist. Onder begeleiding van graffiti artist Jimmy Miller ga jij namelijk zelf aan de slag met verschillende technieken, leer je de basis van graffiti, werk je aan je can control en werk je mee aan een grote gezamenlijke piece.

Na deze workshop kun jij zeker weten thuis of legaal op de straat zelf aan de slag!

More info or wanna join? 

Spoken word workshop ‘Woord!’

Ergens tussen dichten en rappen vind je spoken word. Tijdens de Urban City Games kun jij deelnemen aan de speciaal door Kunstlinie ontwikkelde workshop ‘Woord!’, waar jij onder begeleiding van een echte spoken word artiest de fijne kneepjes van het vak leert en aan de slag gaat met de kracht van het woord.

Count me in! 

WAVES

There’s a wave coming your way! Want op zaterdag 11 juni is WAVES in Kunstlinie, hét Music & Lifestyle event. Yung NnelgJiri11Cero IsmaelJailo, HVNLY en nog veel meer harde artiesten betreden deze avond het podium, maar ook andere nieuwe talenten en dikke namen blazen je helemaal weg.  

Naast al deze bad ass muzikanten kun je ook masterclasses bijwonen van een grammy genomineerde producer, een beatshowcase volgen van lokaal talent Ayemajin, browsen tussen de streetwear en genieten van Seafood van Seasars.  

More info & tickets 

 

Shapeshifters | Street & Urban Arts tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Shapeshifters’ in Kunstlinie is tijdens de Urban City Games te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. Wist je dat als je 18 jaar of jonger bent of in het bezit bent van een Almere City Pas, je onze tentoonstellingen altijd gratis kunt bezoeken?

Ontvang het laatste nieuws in de mail