Adventskalender dag 23Hero image

Adventskalender dag 23

Maak kans op het boek ‘Nu ik je zie’ van Merlijn Kamerling

Het leven en de dood van Antonie Kamerling staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift. Maar zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Inmiddels is Merlijn begin twintig en voor hem voelt het soms alsof ook zijn eigen leven op een bepaalde manier stil is blijven staan en hij denkt dat dat iets met zijn vader te maken kan hebben. Voor het eerst gaat Merlijn daarom echt op zoek naar wie Antonie was. Merlijn bezoekt familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Hij praat met ze over Antonie, wat hij wilde, waarin ze op elkaar lijken. Wat weten zij van Antonie, van zijn depressies? En kunnen ze Merlijn helpen aan meer mooie herinneringen aan zijn vader? En wat vertelde hij in interviews? Hoe klinkt zijn stem? Kortom, in het boek ‘Nu ik je zie’ gaat Merlijn op zoek naar antwoorden in alles wat zijn vader heeft nagelaten.

In de gelijknamige voorstelling ‘Nu ik je zie’ van Solo Stories neemt multitalent Soy Kroon je mee in een verhaal over uitgestelde rouw, over volwassen worden en over de zoektocht naar je eigen identiteit. Bestel jouw kaarten voor deze voorstelling en maak kans op het boek van Merlijn Kamerling!

Om kans te maken op het boek bestel je jouw kaarten met promocode Advent.

>> Bestel hier je kaarten

Over de voorstelling ‘Nu ik je zie’

Tien jaar na de zelfverkozen dood van zijn vader, ontwaakt de 21-jarige zoon uit een roes. Waarom lukt het hem niet om iets van zijn leven te maken? Misschien ziet hij weer iets van een toekomst als hij het verleden in de ogen durft te kijken. Als een detective gaat hij op zoek naar sporen van zijn vader. Hij ondervraagt familieleden, vrienden en collega’s als getuigen. Maar hoe intensiever hij speurt naar zijn vader, hoe meer hij zichzelf tegenkomt.

‘Nu ik je zie’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Merlijn Kamerling, over zijn verhouding tot zijn vader Antonie. Het is een verhaal over uitgestelde rouw, over volwassen worden en over de zoektocht naar je eigen identiteit. Het grote multitalent Soy Kroon speelt deze bijzondere solo over een onverwacht sterke bloedband. Van de makers van ‘Ma’ en ‘In het licht’.

Oorspronkelijk script: Marc Veerkamp | regie: Benno Hoogveld | spel: Soy Kroon | muziek: Rik Ronner | licht- en decorontwerp: Mike den Ottolander

Ontvang het laatste nieuws in de mail