3 maart 2022

hArtforUkraine

Kunstlinie en de hele cultuursector komen in actie voor de inwoners van Oekraïne

Wat zijn we dankbaar dat we ons publiek weer in alle vrijheid mogen ontvangen….Eindelijk weer. Maar de werkelijkheid haalt ons in de laatste dagen. Zoals velen zijn wij diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. We maken ons grote zorgen over de gevolgen voor de inwoners van het land. Om hen te steunen werkt Kunstlinie mee aan de actie 🧡rt for Ukraine, geïnitieerd door de Taskforce Cultuur. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, organiseert het culturele veld aankomend weekend 4, 5 en 6 maart verschillende activiteiten.

Mamma Medea en Shapeshifters
Dit weekend doneren wij een deel van de opbrengst van de tentoonstelling Shapeshifters en de landelijke (voor)première Mamma Medea op donderdag 3 en vrijdag 4 maart aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Gebouw in geel-blauw
In haar programmering licht Kunstlinie complexe onderwerpen uit, zoals discriminatie (A seat at the table en Why the caged birds sing), oorlogstraumas (Trompettist in Auschwitz) en vluchtelingenproblematiek (Hoe ik talent voor het leven kreeg). Kunst en cultuur zijn bij uitstek geschikt om deze onderwerpen van alle kanten te belichten. De situatie in Oekraïne is nu zo nijpend en zorgelijk dat wij actie voeren én ons gebouw zelf uitlichten. In de kleuren geel en blauw, de vlag van Oekraïne.

Ontvang het laatste nieuws in de mail