huis van thuis

Huis van Thuis

Horen, zien en ruiken. In de educatieve workshop Huis van Thuis gaan jouw leerlingen op een zintuiglijke ontdekkingstocht door de woonkamers van Almere. Wat is voor hen een ‘thuis’? Hoe ruikt het, hoe ziet het er uit en wat vind je er? Geven de geluiden die jouw huis maakt je nog extra comfort of hoor je ze inmiddels niet meer?

Thuis

In de nieuwe tentoonstelling thuis laten we je de geuren en de geluiden van thuis ervaren. De persoonlijke geur- en geluidsverhalen van Almeerders zijn in de tentoonstelling in beeld gebracht door geluidskunstenares Elise ’t Hart en geuroloog Jorg Hempenius. Ook hangt er werkt van beeldende kunstenaar Inez de Brauw. In haar collages en schilderingen kun je verdwijnen in fantasie-interieurs met verspringende perspectieven.

Een virtuele workshop

Met ons online lesmateriaal kunnen jouw leerlingen de tentoonstelling virtueel bezoeken en meedoen aan de workshop Huis van Thuis. Tijdens de lessen en workshop gaan jouw leerlingen onderzoek doen naar hun eigen thuis en het thuis van een ander. Met behulp van online lesmateriaal ontwerpen de leerlingen hun ideale thuis, herontdekken ze hun eigen huis met de zintuigen bingo, reproduceren ze de geur van hun thuis met een eigen parfum en ontdekken ze het thuis van een ander via de werken van Inez de Brauw.

DOELGROEP PO (VANAF GROEP 7), VO
TIJDSDUUR INTRODUCTIELES 60 MINUTEN, WORKSHOP 90 MINUTEN, VERWERKING 45 MINUTEN
START- EN EINDDATUM APRIL T/M DE ZOMERVAKANTIE
AANVANG DE LESSEN VINDEN IN DE KLAS PLAATS
PRIJS € 150 PER PAKKET

RESERVEREN

Reserveringsformulier educatief programma
Betaling

Ontvang het laatste nieuws in de mail
Aangemeld