educatie kunsthal

Tweede Indruk

Discriminatie en verdeeldheid beginnen vaak bij stereotypen en vooroordelen. Met jouw leerlingen hebben we het over waarom mensen die ‘anders’ zijn vaak angst of weerstand oproepen. En hoe is dat in hun omgeving? In hun eigen klas? Hierbij dagen we de jongeren ook uit aan zelfreflectie te doen.

Tijdens de workshop krijgen jouw leerlingen vijf portretten te zien, zonder verdere informatie over de afgebeelde personen. Per tweetal wordt van de leerlingen gevraagd een persoon te kiezen en hierover een achtergrondverhaal te bedenken. Waar is deze persoon bijvoorbeeld geboren en wat doet deze in het dagelijks leven? Op basis hiervan tekenen de leerlingen een portret van deze persoon in de stijl van kunstenaar Tyna Adebowale. Vervolgens krijgen jouw leerlingen een filmpje te zien waarin de vijf geportretteerden vertellen wat hun échte verhaal is. De klas gaat met elkaar in gesprek over wat daarmee de verschillen en overeenkomsten met de door hen gecreëerde verhalen zijn.

DOELGROEP PO (VANAF GROEP 4)
TIJDSDUUR 90 MINUTEN
START- EN EINDDATUM Vanwege de huidige overheidsmaatregelen bieden wij in ons gebouw geen educatie-activiteiten aan. 
AANVANG MA T/M VR TUSSEN 9.00-17.00 UUR
PRIJS € 75,-
(MAX 30 LEERLINGEN; 30- IN OVERLEG)

RESERVEREN

Je kunt momenteel geen reserveringen maken voor dit programma. Schrijf je in voor onze educatie nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden over ons educatie programma. Voor vragen, mail naar educatie@kunstlinie.nl.

Ontvang het laatste nieuws in de mail
Aangemeld