educatie architectuur stadsforum

Almere Centrum: Sammy kijk omhoog!

Jouw leerlingen komen er vast vaak om te shoppen, iets te eten of een bioscoopje te pakken: Almere Centrum. Maar wist je dat ons stadshart eigenlijk hét openluchtmuseum is voor iedereen die iets wil weten over moderne architectuur? De beste architecten van over de hele wereld hebben er aan meegewerkt. Ga met jouw leerlingen op architectuursafari door hun eigen (winkel)stad.

Onder leiding van een architectuurgids gaan jouw leerlingen op architectuurtocht door het centrum en maken kennis met het werk van sterarchitecten als de Almeerse architect René van Zuuk en de wereldberoemde Rem Koolhaas. Het bijzondere karakter van Almere komt het best tot uiting in het centrum. Waar alles voor wonen, winkelen en recreëren samen komt. Valt het op dat het een (veilig) autovrij gebied is? En wie heeft dat dan zo bedacht? Er is een rijkdom aan vormen, materialen en gebouwen te zien. Maar: dan moeten jullie wel omhoog kijken!

DOELGROEP PO (GROEP 6 t/m 8), VO (BRUGKLAS)
TIJDSDUUR 60 MINUTEN
START- EN EINDDATUM 17 AUGUSTUS 2020 t/m 9 JULI 2021
AANVANG IN OVERLEG
PRIJS € 50,- (1-15 LEERLINGEN)
€ 100,- (16-30 LEERLINGEN)
(MAX 30 LEERLINGEN; 30+ IN OVERLEG)

RESERVEREN

Je kunt momenteel geen reserveringen maken voor dit programma. Schrijf je in voor onze educatie nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden over ons educatie programma. Voor vragen, mail naar educatie@kunstlinie.nl.

Ontvang het laatste nieuws in de mail
Aangemeld