Wat we doen voor jouHero image

Wat we doen voor jou

Kunstlinie is er voor iedereen, voor jong en oud. Waar je verwondert kunt raken, plezier mag hebben en kunt genieten. Bij onze programma’s gaat het vooral om kijken, ervaren en doen. Een educatief programma is altijd interactief en combineren we vaak met een workshop. Daarbij gaan we graag in gesprek met leerlingen. We leren ze open en zonder oordeel waar te nemen, te ontdekken en zichzelf te uiten.

We willen dat leerlingen vertrouwd raken met praten over kunst, zonder waardeoordeel. Dit doen we door open vragen te stellen waarbij geen sprake is van goed of fout. Op deze manier gaan leerlingen vertrouwen op wat ze zien, voelen en denken. Zo maken we van jouw leerlingen kritische kijkers die zich durven uit te spreken.

Museum- en theaterdocenten

Onze docenten zijn opgeleid om leerlingen op een persoonlijke manier kennis te laten maken met kunst, theater of architectuur. We vragen leerlingen altijd om vanuit hun eigen perspectief mee te praten. In gesprek met de docent komen ze er vervolgens achter wat ten grondslag ligt aan het kunstwerk, zodat zij uit eigen perspectief en de vergaarde kennis wellicht een geheel andere zienswijze creëren.

Het gaat allemaal om dat ene moment: een eerste keer dat je een bepaald kunstwerk of gebouw bekijkt of een theater achter de schermen in werking ziet. Zo’n eerste blik is allesbepalend, omdat het een emotie oproept -zoals verwondering- en visueel aangrijpt. Hier willen we langer bij stilstaan door jouw blik op een creatieve manier te verruimen: wat zie je en wat voel jij daarbij? Wat kunnen we nog meer ontdekken? In Kunstlinie maken we samen nieuwe verhalen die alles vertellen over jou en de wereld waarin we leven. Je leert dat we allemaal anders mogen kijken en denken.

– Lotje Pasteuning
Programmamanager Educatie & Participatie

Voor docenten en iedereen die meer wilt weten

Wil je graag een programma op maat of net iets anders dan wij aanbieden? Neem contact op via [email protected]. Op vertoon van je docenten-pas ben je altijd welkom om Kunstlinie gratis te bezoeken en geïnspireerd te raken (m.u.v. de voorstellingen).

Ontvang het laatste nieuws in de mail