ToegankelijkheidHero image

Toegankelijkheid

Kunstlinie heeft het gebouw zoveel mogelijk toegankelijk gemaakt voor alle bezoekers. Zo kun je vanuit de parkeergarage voor het gebouw langs naar de hoofdingang, is er apparatuur te leen om de voorstelling goed te kunnen verstaan en er zijn invalide toiletten aanwezig.

Rolstoelplaatsen

Kunstlinie is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel en beschikt over een aangepast toilet. Wanneer je slecht ter been bent of met een invalidewagen naar een voorstelling komt, verzoeken wij je vriendelijk om tijdig je ticket(s) te reserveren bij de Ticketshop. De rolstoelplaatsen zijn niet online te reserveren. Als je niet via de Ticketshop reserveert, kunnen wij je niet garanderen dat je de juiste plaatsen hebt.

Slechthorenden

Voor slechthorenden en gebruikers van een gehoorapparaat hebben wij in de Grote Zaal technische voorzieningen waarmee je de voorstellingen goed kunt volgen. Wanneer je je gegevens achter laat bij de Ticketshop, krijg je een korte uitleg en de apparatuur gratis mee. Het is helaas niet mogelijk de apparatuur vooraf te reserveren. Na afloop lever je de apparatuur weer in bij de garderobe.

Soundshirts

Kunstlinie is bezig met het aanschaffen van een aantal zogenaamde Soundshirts. Dit zijn overhemden waardoor dove of slechthorende mensen, door allerlei sensoren in het shirt, muziek kunnen voelen. Helaas heeft de producent laten weten dat door het wereldwijde tekort aan chips de shirts niet op korte termijn beschikbaar zijn. We onderzoeken nog bij welke voorstellingen deze Soundshirts als extra service ingezet kunnen worden. Houd de website in de gaten voor meer informatie hierover.

Lift en toilet

De mindervalidentoiletten bij de Grote Zaal bevinden zich bij de garderobe, hiervoor is aan de even-zijde een lift beschikbaar. Voor het mindervalidentoilet bij de Kleine Zaal kun je de lift gebruiken naar -1. De mindervalidentoiletten bij de Middenzaal zijn zonder lift toegankelijk.

Ontvang het laatste nieuws in de mail