Veelgestelde (corona) vragen

Kan ik in de zaal naast mijn familie/huisgenoot/partner zitten?
We volgen de richtlijnen van het RIVM. Op dit moment geeft het RIVM aan dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar moet houden, maar dat er een uitzondering gemaakt mag worden voor mensen uit hetzelfde huishouden. Bij het boeken van kaarten kun je max. 4 stoelen reserveren. Hiervoor geldt een uitzondering voor kinderen tot en met twaalf jaar en personen van hetzelfde huishouden. Je koopt een toegangsbewijs zonder specifieke plek. Wij zorgen dat je – op het moment van aankoop – de best beschikbare plek op ons toneel krijgt toegewezen. Per e-mail ontvang je later het tafelnummer dat bij jouw reservering hoort.

Kan ik wat te drinken bestellen?
De bar is gesloten en wij mogen helaas geen drankjes meer serveren.

Mag ik eigen drinken meenemen?
Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Dit in verband met de geldende overheidsmaatregelen.

Is er een pauze?
De voorstelling wordt in de zomer gespeeld zonder pauze.

Hoe lang duurt de voorstelling?
Vanwege deze beperkte zaalcapaciteit speelt een artiest meerdere shows op één dag om zo zoveel mogelijk theaterliefhebbers een uitje te bezorgen. De show duurt daardoor gemiddeld een uur.

Mag ik naar de wc?
De toiletten zijn open. Wij verzoeken je om het gebruik hiervan te minimaliseren. Bij onze toiletten staat een medewerker voor je klaar om het toiletbezoek te regelen. En de toiletten schoon te houden. Het toilet kun je indien gewenst ook zelf extra desinfecteren.

Hoe is het met de hygiëne in het gebouw?
Natuurlijk staat hygiëne in ons hele gebouw, maar in de toiletruimtes in het bijzonder voorop. Je hebt voldoende toegang tot desinfecterende handgel in het gebouw en in de toiletruimtes. De schoonmaak van onze toiletten en overige ruimtes is geïntensiveerd.

Welke maatregelen zijn er genomen zodat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden?
De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en artiesten staat altijd voorop. We volgen de richtlijnen van de gemeente, RIVM en de verschillende brancheverenigingen waarbij Kunstlinie aangesloten is (VSCD/de museumvereniging/horeca/evenementen). We hebben een compleet nieuwe coronaproof zaal gebouwd óp het podium van de Middenzaal. In de Grote Zaal laten wij stoelen en rijen vrij tussen bezoekers. Daarnaast hebben we door het hele gebouw uiteenlopende maatregelen genomen waardoor onze bezoekers, ons personeel en onze artiesten minimaal 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Enkele van deze maatregelen zijn:

 • Er zijn aangepaste routes gecreëerd waardoor elke bezoeker met zo min mogelijk oponthoud naar de plek in de zaal geleid wordt;
 • In de Midden Zaal hebben de tafels met bijhorende stoelen altijd een afstand van minimaal 1,5 meter tot elkaar;
 • In de Grote Zaal placeren wij onze bezoekers tijdens het kopen van kaarten op 1,5 meter van andere kaartkopers.
 • Er zijn aangepaste routes gecreëerd waardoor elke bezoeker met zo min mogelijk oponthoud naar de plek in de zaal geleid wordt;
 • In de theaterzaal hebben de tafels met bijhorende stoelen altijd een afstand van minimaal 1,5 meter tot elkaar;
 • Deuren staan zoveel mogelijk open zodat bezoekers geen deurklinken hoeven aan te raken;
 • Er zijn voldoende medewerkers aanwezig om bezoekers de weg te wijzen en zodoende een soepele doorloop te garanderen;
 • Bij de ingang van het theater wordt bij iedere bezoeker een gezondheidscheck uitgevoerd. Bij twijfel kan de toegang geweigerd worden.
 • Lees onze aangepaste huisregels.

Heb ik een toegangstest of vaccinatiebewijs nodig?
Nee. Je mag Kunstlinie bezoeken zonder toegangstest of vaccinatiebewijs. Met onze aangepaste huisregels voldoen wij aan alle richtlijnen van overheid en RIVM. Wij zorgen dat bezoekers altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van onze medewerkers en artiesten kunnen houden.

Wat houdt de gezondheidscheck in?
Om weer open te mogen als Kunstlinie zijn wij verplicht om bij iedere bezoeker een gezondheidscheck uit te voeren. Wanneer één van de onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag je ons gebouw op dat moment helaas niet bezoeken. Het bezoek moet worden uitgesteld totdat op elke vraag NEE geantwoord kan worden. Dit zijn de vragen die we je zullen stellen:

 1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.

Ik voel mij niet helemaal lekker en zou vanavond naar de voorstelling gaan. Of ik beantwoord één van de gezondheidscheck-vragen met JA. Wat nu?
Neem telefonisch contact op met onze Ticketshop: tel. 036 84 55 555 (wo t/m vr 12.00 – 17.00 uur).

Hoe voorkomen jullie drukte bij de ingang?
Aan de buitenzijde van het gebouw worden duidelijke looproutes gecreëerd. In onze grote foyer zullen wij een wachtrij op 1,5 meter faciliteren. Door ons hele gebouw is eenrichtingsverkeer ingesteld.

Er zijn voldoende medewerkers aanwezig om het publiek de weg te wijzen. Zij zullen zorgen dat er altijd 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Kan ik in de zaal naast mijn familie/huisgenoot/partner zitten?
We volgen de richtlijnen van het RIVM. Op dit moment geeft het RIVM aan dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar moet houden, maar dat er een uitzondering gemaakt mag worden voor mensen uit hetzelfde huishouden.

Bij het boeken van kaarten kun je max. 4 stoelen per tafel reserveren. Je koopt een toegangsbewijs zonder specifieke plek. Per e-mail ontvang je later het tafelnummer dat bij jouw reservering hoort.

Wat zijn de maatregelen rondom jullie airconditioning en luchtcirculatie?
Wij voeren continue verse lucht van buiten aan. Wat betreft onze airconditioning en luchtcirculatie hanteren we altijd de richtlijnen van het RIVM. In ons gebouw wordt geen gebruik gemaakt van zogenaamde ‘recirculatie’-technieken, wat betekent dat de lucht in ons theater niet wordt ‘hergebruikt’ en altijd vers van buiten wordt ingevoerd.

Hoe reserveer ik rolstoelplaatsen?
Als je een rolstoelplaats wilt reserveren, dien je telefonisch contact op te nemen met ons. Het is niet mogelijk rolstoelplaatsen online te reserveren. Er zijn minimaal vier rolstoelplaatsen beschikbaar per theaterzaal.

Ik ben slecht ter been…
Ze zalen zijn voor mindervaliden en rolstoelgebruiker toegankelijk gemaakt.

Is de kassa geopend?
Onze Ticketshop-medewerkers staan je graag telefonisch te woord op wo t/m zo 12.00 – 17.00 uur.

Nieuwe seizoen

Wanneer start de kaartverkoop?
De officiële kaartverkoop start eind augustus. Tot die tijd kun je voor voorstellingen in het nieuwe seizoen jouw kaarten alvast reserveren (lees hier meer over de zogeheten pre order). Reserveer nu vrijblijvend jouw avondje uit en betaal later. Wist je dat je al kaarten kunt reserveren voor Snelle, Titanic en The Sound of Music? Bekijk direct het programma.

De komende weken onthullen wij via onze nieuwsbrief en sociale media welke theatermakers ná de zomer in Kunstlinie spelen. Meld je hier aan <

Kan ik voor eind augustus al kaarten voor het nieuwe seizoen kopen?
Nee, je kunt direct kaarten kopen voor voorstellingen in de zomer. Voor voorstellingen vanaf september kun je kaarten reserveren en later (vanaf eind augustus betalen): ons pre order-systeem.

Wat is pre order?
Ook in het nieuwe seizoen maken wij gebruik van pre order. Dit betekent dat je wel alvast jouw ticket(s) bestelt voor de theatervoorstelling(en) van jouw keuze, maar deze ticket(s) nog niet afrekent. Jouw geld blijft zo op jouw rekening, totdat we zeker weten dat een voorstelling door kan gaan en voor hoeveel bezoekers in de zaal. Jouw pre order-aanvraag is daarnaast geheel vrijblijvend. Reserveer dus nu vrijblijvend jouw avondje uit en betaal later. Uiterlijk 6 weken voor de speeldatum gaan wij pre order-aanvragen omzetten in betaalde tickets.

Hoe worden pre orders verwerkt?
Zodra duidelijk is dat de voorstelling doorgaat en het aantal bezoekers in de zaal, hetgeen afhankelijk is van het overheidsbeleid, zetten wij de pre order-aanvragen om in tickets. Onze bezoekers krijgen een betaallink. Na betaling volgt de bevestiging en toezending van e-tickets. Het kan zijn dat wij voor bepaalde shows meer pre order-aanvragen ontvangen dan er plek in de zaal is. Dan zullen wij tickets toewijzen op volgorde van aanvraagmoment waarbij ons vrienden (bezoekers die hun kaarten in corona-tijd hebben gedoneerd) en liefhebbers (bezoekers die Kunstlinie 4x of vaker bezochten in seizoen 18 -19, 19-20, 20-21) voorrang krijgen.

100% ZEKERHEID
Natuurlijk begrijpen wij dat jij je kaarten wilt kunnen ruilen, mocht je niet helemaal lekker of toch verhinderd zijn. Daarom geldt vanaf momenteel dat je tot 4 uur voor jouw bezoek jouw kaarten kosteloos mag omruilen voor een andere voorstelling, een andere tentoonstellingdag of een (onbeperkt geldige) tegoedbon van Kunstlinie.

Ontvang het laatste nieuws in de mail
Aangemeld