Ronald Snijders & Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Howard Komproe – Kaseko Time!Hero image

Ronald Snijders & Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Howard Komproe – Kaseko Time!

Klik hier voor tickets voor Flevo Jazz Festival

Een van de absolute hoogtepunten in de line up van de eerste editie van het Flevo Jazz Festival is Kaseko Time. De Surinaams-Nederlandse fluitist, componist en etnomusicoloog Ronald Snijders richt met Howard Komproe en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de welverdiende schijnwerpers op Surinaamse muziek.

Kaseko Time – The Story

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw maakt samen met fluitist & componist Ronald Snijders en Howard Komproe een muzikale tijdreis. Ze duiken dieper in de geschiedenis van Suriname, de verhouding met Nederland en natuurlijk de swingende muziek. Verwacht een theatervoorstelling met traditionele kaseko uit Suriname maar ook met instrumentale jazz, nieuwe muziek van Ronald, comedy en spoken word.

Extra muzikale energie wordt gebracht door de virtuoze violist Yannick Hiwat, trompettist Setish Bindraban, percussionisten Cherish Snijders en Giovanni Essed, drummer Walther Muringen en zangers Ed Rust en Al Goodah. Met verhaal en regie van Guus Pengel is deze theatervoorstelling net zo divers is als de Surinaamse muziekgeschiedenis zelf.

Ronald Snijders
Ronald Snijders is een belangrijke vaandeldrager van de kaseko jazz. Al meer dan 50 jaar brengt de fluitist een swingende fusion tussen Amerikaanse jazz, funk, soul en Surinaamse kaseko, kawina maar ook Braziliaanse jazz. Hij drukte zijn stempel op de Nederlands muziekcultuur en werkte samen met talloze iconische Nederlandse musici waaronder Willem Breuker, Boy Edgar, Theo Loevendie en het Metropole Orkest. In zijn muziekcarrière maakte hij meer dan 60 albums. Daarnaast is Ronald Snijders etnomusicoloog en kenner van de Surinaamse en Afro-Caribische muziek.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw werkte voor het eerst samen met Ronald Snijders in de jaren negentig, met spetterende concerten in het oude Bimhuis. Het orkest bestaat uit de beste Nederlandse jazzmusici en is geworteld in de Nederlandse big band traditie. Regelmatig spelen ze samen met gastsolisten van wereldklasse, waaronder Toots Thielemans, Christian Scott, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. De big band won maar liefst twee Edison Awards; voor Crossroads (2019) en Blues for the Date (2010). Onlangs bracht het Jazz Orchestra of the Concertgebouw het album The Jazz Influencers, vol composities van negen prominente jazzmusici die hun eigen kijk geven op bigband-jazz in de 21e eeuw.

Credits
Jazz Orchestra of the Concertgebouw | Ilja Reijngoud dirigent | Howard Komproe mc | Ronald Snijders fluit | Yannick Hiwat viool | Setish Bindraban trompet | Ed Rust/ Al Goodah zang | Walther Muringen drums | Cherish Snijders percussie | Giovanni Essed kawina drums |  Ruud Lanfermeijer & Keez Duyves beeld  | Guus Pengel regie & verhaal  |

Klik hier voor tickets voor Flevo Jazz Festival

Het Flevo Jazz festival is mede mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland en gemeente Almere.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Ronald Snijders: Bijlmerjazz

Ontvang het laatste nieuws in de mail