Prentenboekjesfestival

Op 23 oktober 2021 vindt de eerste editie van het Prentenboekjesfestival plaats. Vanaf 10.30 uur zijn door het hele gebouw van Kunstlinie verschillende voorstellingen te bezoeken met de kinderen!

Het Prentenboekjesfestival brengt de wereld van kinderboeken samen in een vrolijke prentenboekenstad vol bekende figuren. In deze editie worden de jonge bezoekertjes geprikkeld met voorstellingen over de oneindige sterrenhemel. Kan jij alle sterren tellen en hoever weg zijn ze eigenlijk? En hoezo schijnt de maan? Naast de voorstellingen is er De Sterrenfabriek, een theatrale installatie waarin kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Een heerlijke belevenis voor jongens en meisjes, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s.

10.30 en 12.00 uur: Klein Amsterdam Producties – André het astronautje (4+)

Hoe word je een goede astronaut? Wie kan die vragen beter beantwoorden dan André Kuipers, onze man in de ruimte? In André het astronautje geïnspireerd op zijn belevenissen en ervaringen als astronaut, maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut en met onze mooie maar kwetsbare planeet.

11:00 uur Klein Amsterdam Producties – Raad eens hoeveel ik van je hou (2+)

Raad en hoeveel ik van je hou

Grote Haas en Hazeltje houden vreselijk veel van elkaar. Terwijl Grote Haas dicht naast Hazeltje gaat liggen fluistert hij: “ik hou van jou helemaal tot aan de maan… en terug!” Raad eens hoeveel ik van je hou, gebaseerd op de populaire boekenreeks, is terug in de theaters als een kleine intieme voorstelling met poppenspel en muziek.

10.00, 11.30 en 14.30 uur: Mario & Saffira – Pim & Pom en de beestenbende (2+)

Wie kent ze niet? Pim de ondeugende en Pom de wijze kat, de twee vrienden zijn onafscheidelijk. Pim & Pom beleven samen met hun buurkind een muzikaal, interactief en leerzaam avontuur. Wat is er gebeurd? Wat een bende van brokjes! Buurkind is nieuwsgierig en gaat samen met het publiek op onderzoek uit.

15.00 uur: 2-ater Producties – Dromer (4+)

Er zijn denkers, doeners en… dromers. Ze worden muzikant of danser, schrijven boeken, gaan tekenen en schilderen of worden uitvinder. Ze brengen ons vooruit en geven de wereld kleur. Dromer is een vrolijke, poëtische muziektheatervoorstelling voor iedereen die durft te dromen geschreven door Mark Janssen, bekend van zijn fantasievolle boeken Eiland en Niets gebeurd en Ik wil een leeuw.

15.30 uur: Dirk Scheele – Muziek maken met Dirk Scheele (2+)

We duiken met Dirk de wereld van muziek in. Op een speelse manier leert hij je van alles over instrumenten als de gitaar, drums en de piano. Ook laat Dirk je kennis maken met exotische instrumenten in sprankelende, wereldse liedjes. Zelfs de meest eenvoudige voorwerpen worden omgetoverd tot nieuwe muziekinstrumenten!

Ontvang het laatste nieuws in de mail
Aangemeld