African Diaspora Performing Arts Festival 20 Anniversary Untold & Eternity

za 19 november 2022 20.00 - 23.00 uur, Grote Zaal € 16,-
African Diaspora Performing Arts FestivalHero image

Op 18, 19 en 20 november 2022 organiseert Untold de 5e editie van het African Diaspora Performing Arts Festival (ADPAF) in het Bijlmer Parktheater, Kunstlinie en Theater Zuidplein! Het festival staat dit jaar in het teken van “20 Anniversary Untold & Eternity”.
 

Het thema van het festival is dit jaar “African Arts Exchange”. De gezelschappen Luthando Arts Company en Abafazi Bengoma maken een internationale coproductie met de gezelschappen Untold en Black Harmony. Het internationale gezelschap Karismatik Project uit Ivoorkunst maakt een internationale coproductie met het gezelschap World Of Afro. Op zaterdag 19 november 2022 vindt de 2e dag van ADPAF plaats in de Kunstlinie te Almere. Onze jaarlijkse motto is: Je hoeft als kunstenaar en bezoeker niet uitsluitend naar het continent Afrika af te reizen om African Performing Arts te zien en te ervaren. Daarvoor organiseert Untold het African Diaspora Performing Arts festival.  

 

Première Akoma, een coproductie tussen Black Harmony en Abafazi Bengoma. De muziekgezelschappen Black Harmony uit Amsterdam en Abafazi Bengoma uit Johannesburg maken een muziek- en zangproductie. In deze coproductie vindt er een samensmelting plaatst tussen Afro-Surinaamse muziek- en zangcultuur en de Zuid-Afrikaanse muziek- en zangcultuur. Ook vinden er optredens plaats van het gezelschap World Of Afro in coproductie met het internationaal dansgezelschap Karismatik Project uit Ivoorkust 

 

De avond wordt afgesloten met de voorstelling Anyame van Black Harmony  

In het Winticoncert Anyame neemt muziek- en zangformatie Black Harmony het publiek mee in een muzikale reis waarin de oren en ziel een imposante eraring beleven. Een uniek artistiek concept waarbij zes vocalisten in een combinatie met strijk, snaar en slaginstrumentenhedendaagse verhalen vertalen middels muziek in het Surinaams. Muziekwerelden die elkaar tegenkomen en versterken, geven een mooie weergave van wat onze Nederlandse samenleving zou moeten zijn. Dans wordt verzorgd door Untold.  

Ontvang het laatste nieuws in de mail