Tickets

Specials
Zaal X

Alnaazihin

Theatergroep Woest Oost
Specials
Zaal X

Alnaazihin

Theatergroep Woest Oost

Alnaazihin (De Ontheemden) vertelt het verhaal van Zilan, een Koerdisch-Syrische kunstenares die na de uitbraak van de oorlog in Syrie vlucht met haar geliefde, Najib. Zilan en Najib nemen mee wat voor de ander het meest dierbaar is. Zilan neemt de gedichten van Najib mee en hij pakt één van de schilderijen van Zilan in. Hun reis gaat via Turkije, Libië , Griekenland en uiteindelijk bereiken ze Nederland.

Deze kleurrijke voorstelling laat op indringende en humoristische wijze het niemandsland zien tussen thuis en thuiskomen. Het verhaal van Zilan wordt doorsneden met fragmenten van de actualiteit van alledag, het steeds harder wordende grensbeleid en pushbacks. Een hartverscheurend verhaal over totale ontheemding en jezelf weer terugvinden.

Na de voorstelling gaat het publiek samen met de spelers aan tafel om te genieten van Syrische hapjes en een drankje.

Alnaazahin is een remake van de succesvolle voorstelling De Overlevende (2022). Heb je die voorstelling al gezien, opnieuw komen kijken is 100% de moeite waard!

Concept, tekst en regie: Irene Kriek  / Regie-assistent: Luna Heezen / Choreografie: Sassan Saghar Yaghmai / Spel: Mohamad Alabd, Dora van Driel, Maas Elshof, Lente de Haan, Rosa de Haan, Hidde Hamming, Lot Souverijn, Kiana Tavagaryyazdi, Aimee Zadelhof / Decorbeeld en schilderingen: Nouran Breem / Muziek: Rojin Hasan / Video:  Stijn Bolhuis / Techniek: Ian Soldaat.

 

Denk je aan Zelfmoord? We zijn er voor je. Je kunt met ons geheel anoniem bellen of chatten. Bel gratis 0800-0113 www.113.nl