Archipel (10 mnd t/m 3 jaar) Cie ACTA

zo 16 april 2023 10.00 uur, Studio Poort € 10,-
Archipel (10 mnd t/m 3 jaar)Hero image

In Archipel speelt de acteur met de reacties van zijn publiek en daardoor is iedere voorstelling uniek. De acteur luistert, kijkt en kopieert en daardoor maakt hij steeds nieuwe beelden en ritmes. Laurent Dupont maakte deze voorstelling al in 1992. Hij was één van de eerste makers die het durfde en belangrijk vond om kinderen al vanaf een heel jonge leeftijd mee te nemen in performance. 

‘Archipel’ door het Franse Cie ACTA is nooit hetzelfde. Het is een voorstelling die iedere keer van vorm, duur en interpretatie verandert; een reis naar de verbeelding die gewijd is aan de vroege kinderjaren. Performer Laurent Dupont gaat samen op reis met zijn jonge publiek. Nauwgezet luistert hij naar hun reacties en laat deze de route van de reis bepalen. Elke stap is een gelegenheid om herinneringen en ervaringen uit te wisselen. Zo is geen enkele voorstelling hetzelfde. “Mijn artistieke reis heeft zijn oorsprong in dans en stem. Deze twee energieën zijn kneedbaar en rebels.“ aldus maker en performer Laurent Dupont. 

  

Zwaai, duw, draai, wrijf; elke beweging is het verhaal van een ontdekking en de echo van een emotie. Spraak, geluiden, gebaren en vormen vloeien samen. Ze creëren een ritme, een luisterend oor waar de acteur en de kinderen elkaar ontmoeten. Ben jij klaar om aan een volgend avontuur te beginnen? 

  

Ontvang het laatste nieuws in de mail