De bananengeneratie Theater Oostpool

za 3 december 2022 20.30 uur, Middenzaal € 23,-
De bananengeneratieHero image

Sprankelend theatraal portret van de Oost-Aziatische Nederlander 

 

Regisseur Char Li Chung brengt het boek De Bananengeneratie van Pete Wu naar het theater. Met vijf getalenteerde acteurs in de hoofdrol maakt Chung met De Bananengeneratie een theatrale vertelling aan de hand van even herkenbare als urgente persoonlijke verhalen. Met de bestseller van Pete Wu als uitgangspunt vormen zij het portret van een diverse gemeenschap. De belichaming van een generatie die midden in de Nederlandse samenleving staat, maar als Oost-Aziatische Nederlander toch steeds herinnerd wordt aan hun anders-zijn. Een gemeenschap die in deze urgente voorstelling eindelijk een gezicht krijgt.  

 

Naar de bestseller De Bananengeneratie  

Met de bestseller De Bananengeneratie schreef Pete Wu het eerste boek in zijn soort. Voor het eerst tekende een journalist het verhaal op van een jonge generatie Oost-Aziatische Nederlanders. Middels verhalen van anderen vertelt schrijver Pete Wu ook zijn eigen verhaal. Het verhaal van het ‘enige’ Chinese gezin in het dorp, de clash van Chinese en Nederlandse gebruiken, het leven als horeca-kind tussen school en fornuis, het uit de kast komen bij je Chinese moeder. Verspreid over alle dorpen en steden vind je vergelijkbare verhalen terug. Voor het eerst vinden deze verhalen nu ook hun weg naar het toneel. Het is tijd voor de volgende stap.  

 

Char Li Chung 

De Nederlandse regisseur Char Li Chung heeft zowel Italiaanse als Chinese roots. Zijn overgrootouders behoorden tot de eerste Chinese arbeidsmigranten in Nederland en begonnen in 1933 hun eerste Chinese restaurant ‘Nan King’ in Amsterdam. Chung: “Met De Bananengeneratie wil ik de diversiteit van de Oost-Aziatische gemeenschap in Nederland en de rijke cultuur die zij hierheen hebben gebracht vieren.” 

 

Credits 

regieChar Li Chung | spelNhung Dam, Yuwi Le, Kok-Hwa Lie, Qiqi van Boheemen en Keanu Visscher | dramaturgieMadelon Kooijman | kostuumontwerpPatricia Lim | kostuumatelierFemke van Neerven | scenografieYannick Verweij | techniekWiel Coopmans | productieleiderJeroen Heinen | marketingDaniel Jaspers, Thijs Toonen en Femke Krijntjes | campagnebeeldMarijke de Gruyter en Nicolien de Jong 

Ontvang het laatste nieuws in de mail