Tickets

Bekijk speeldata

Musical
Theater

De Hospita (try-out)

Musical
Theater

De Hospita (try-out)

Simone Kleinsma, de grande dame van de Nederlandse theaterwereld, wordt 65 en viert haar jubileum met de eerste speciaal voor haar geschreven musicalcomedy. ‘De Hospita’ vertelt het verhaal van de flamboyante Madeleine Coutard, die ooit revuester was. Wanneer de oud-comédienne en haar voormalig kostuumontwerper hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen, nemen ze drie studenten in huis. Behalve met lawaai en discussies krijgt Madeleine ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor veel hilariteit. Als haar weggestopte verleden zich ook nog onverwacht aankondigt, staat het leven van Madeleine totaal op zijn kop.

‘De Hospita’ neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam en het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een liveorkest brengen de revue van toen – in een oogstrelend eigentijds jasje – terug naar de Nederlandse theaters.

Met Simone Kleinsma (Madeleine Coutard), Paul Groot (Kimono), Lottie Hellingman (Nancy), Desi van Doeveren (Phoebe), Sara Afiba (Jennah), Rick Bok (Tonny), Jochem Smit (Ensemble), Twan Bosschaart (Ensemble), Nigel Vugts (Ensemble), Nori de Winter (Ensemble), Ineke Somers (Ensemble) en Nikie Verberne (Ensemble).