Toneel
Theater

De Spelersfederatie

The World according to Shakespeare

Tickets

wo 20 mrt '24 - 20:15

Prijzen

  • Regulier - € 25

Verwacht dit

  • Podiumpas wordt geaccepteerd
  • Grote Zaal
Toneel
Theater

De Spelersfederatie

The World according to Shakespeare

De Spelersfederatie baseert zich met haar voorstellingen op de aanpak van het Globe-theater ten tijde van het Elizabethaans theater. Wat William Shakespeare daar op de planken bracht, zou je grenzeloos toneel kunnen noemen. Toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen folly en serieux. Het werd bezocht door de koningin, door de werklui en de straatlopers. In onze nieuwe voorstelling The world according to Shakespeare storten ze zich met ongeëvenaarde gretigheid op het werk van Shakespeare.

In twee uur tijd brengt De Spelersfederatie een compilatie van stukken van Shakespeare op de planken en maken we van heel de wereld een podium en andersom. King Lear meets Romeo en Julia in het bos van Midzomernachtsdroom.

Schrijver Don Duyns leidt hen op een queeste naar het hart van het werk van de Britse bard. Een avond om nooit te vergeten, of zoals Hamlet gezegd zou kunnen hebben: ‘The rest is noise’.

Over het gezelschap: De Spelersfederatie is een nieuw, veelkoppig, divers komedie ensemble voor de grote zaal. Een ensemble van autonome toneelspelers, zonder vaste regisseur. We vinden namelijk dat er nood is aan nieuwe gezelschappen die zich anders organiseren dan de bestaande, dat wil zeggen: informeler, horizontaler, pluriformer en transparanter.

Spel: Nicoline Raatgever, Kyrian Esser, Judith van den Berg, Patrick Duijtshoff, Elisabeth ten Have, Rosa Asbreuk, Bartel Jespers, Jonata Taal, Yahya Gaier
Eindregie: Amira Duynhouwer.
Techniek: Iris Rodenburg, Asun Gaaikema.
i.s.m. ITA