Debatmiddag De verrekijker Het Almere van de toekomst

zo 24 oktober 2021 14.30 uur, Middenzaal
Debatmiddag De verrekijkerHero image

Op zondag 24 oktober 2021 stond Debatmiddag de Verrekijker weer op het programma. Tijdens de Debatmiddag proberen we het gesprek over groei in het ‘hier en nu’ te starten. Wat is Almere in 2021 en wat wordt er van Almere verwacht in 2033?

Gaat het over Almere dan gaat het al snel over de stad van overmorgen. Of, zoals dat in een overzichtswerk over Almere door Arnold Reijndorp en andere auteurs zo treffend beschreven werd, over het “(…) onbekommerd en onophoudelijk vooruit denken, vooruit ontwerpen en vooruit ontwikkelen.” Met als onbedoeld effect dat Almere nu al decennialang verkeert in een aanloop naar een bepaalde, nog niet bereikte situatie.
Dit vooruit denken, vooruit ontwerpen en vooruit ontwikkelen heeft Almere ver gebracht. Het brengt dynamiek. Het zorgt voor een in Nederland ongekende, snelle groei.

Nog geen halve eeuw geleden werd de eerste sleutel aan familie De Clerq in Almere Haven uitgereikt. Inmiddels telt Almere ruim 210.000 inwoners en is het met nog een groeiopgave van zo’n 60.000 extra woningen op weg om de tweede stad van de Metropoolregio Amsterdam en de vijfde van Nederland te worden.

Wat is het Almere van nu? Is het een slaapstad, zoals vooral door degenen die Almere niet kennen, altijd maar weer geframed? Of is Almere zoveel meer? Vier sprekers (Bas ten Brinke, Steven Delva, Paola Huijding en Lex Brans) geven in een korte tijd een pitch over het Almere van nu en het Almere van de toekomst. Het openingswoord wordt verzorgd door Franc Weerwind, het slotwoord door Maaike Veeningen. De moderator is Guido Wallagh.

Lees hier het verslag van Debatmiddag de Verrekijker

Foto door: Daria Nepriakhina

Ontvang het laatste nieuws in de mail