Docu: The Infinite Happiness Een hoopvol beeld van samenwonen

do 29 juli 2021 17.00 uur, Middenzaal € 10,-
The infinite happiness - summer senses
Docu: The Infinite HappinessHero image

Kom kijken naar de documentaire The Infinite Happiness (2015) van de Italiaanse kunstenaar Ila Bêka en Louise Lemoine. Zij verbleven een maand lang in het bijzondere wooncomplex 8 House van architect Bjarke Ingels in Kopenhagen. Het is een verzameling levensverhalen die allemaal verbonden zijn door de persoonlijke relatie met het gebouw. Is een leefgemeenschap te ontwerpen? Hoe ervaren de bewoners het leven in een gebouw dat voor een nieuwe manier van sociale interactie en collectief samenleven staat? Wat is de rol van ontwerpers bij het vormgeven en functioneren van nieuwe stedelijk gebieden? 

the-infinite-happiness-video

Sneak Peek 

De documentaire is onderdeel van onze Sneak Peek, waarin we een sfeervolle vooruitblik bieden op het nieuwe (theater)seizoen met voorproefjes van het brede culturele aanbod voor dit najaar. Op de Esplanade verschijnt bijvoorbeeld een pop-up bar, de tentoonstelling thuis is te zien, net als de kunstinstallatie Intertidal van Samira Boon en de Sound Experiment Room. 

Kijkje buiten 

En er is meer! In de winkelstraat nemen we een leegstaand winkelpand over om daar, net als op de donderdagen in onze Trapfoyer, etalageconcerten en -performances te verzorgen. Zo wordt het winkelend publiek verrast met korte optredens van artiesten – dans, muziek of cabaret – die komend seizoen in Kunstlinie te zien zijn. 

 

Ontvang het laatste nieuws in de mail