Tickets

Jeugd
Theater

Emoji Explosie (8+)

HNTjong & Eva Line de Boer
Jeugd
Theater

Emoji Explosie (8+)

HNTjong & Eva Line de Boer

Emoji Explosie (8+) 

Duik diep in deze gamewereld vol 🤣😡😭😍🫣😱🤯 

Emoji Explosie is een visueel neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn. 

“Ken je die emoji met het ontploffende hoofd? Zo voel ik mij vaak, alsof ik overloop van emoties. Dit is de voorstelling die ik mijn achtjarige zelf had gegund.”
– Regisseur Eva Line de Boer 

Rollercoaster van emoties 

Voor Mo loopt de spanning tijdens gym vaak hoog op. Vooral wanneer ze als allerlaatste gekozen wordt of als ze een wedstrijd verliest. Dan overvalt het haar: haar bloed begint te koken en het lijkt alsof ze ontploft van emotie. Ze voelt alle ogen op zich gericht; schaamt zich voor haar tranen en wenst dat de vloer van lava was, zodat ze zich kan teleporteren naar haar favoriete game – waar ze zich wel op haar gemak voelt. Het liefst had ze op school ook een controller om haar offline emoji’s mee te besturen. 

’s Nachts in haar dromen gaan de gymzaal en de gamewereld steeds meer op elkaar lijken. Ze wordt achtervolgd door hypergevoelige basketballen, vuurt tranen af op tegenstanders en gymleraar Arend verandert in de Oppereindbaas. In deze tussenwereld durft ze haar gevoelens de vrije loop te laten en gaat ze alle challenges aan. Lukt het haar om het hoogste level te bereiken én haar innerlijke angsten in de gymles aan te gaan? 

Een voorstelling als een game 

Emoji Explosie  is de nieuwe jeugdvoorstelling van regisseur Eva Line de Boer en HNTjong over het fascinerende gebied tussen de online en offlinewereld. Een voorstelling over emoties, lichtelijk geïnspireerd door games als Roblox, gebaseerd op gesprekken met kinderen. Een visueel neon-spektakel waarin het perspectief continu switcht. Met acteurs Ayisha Siddiqi als Mo, Paul R. Kooij als gymleraar Arend & Oppereindbaas en Roben Mitchell als alle obstakels. 

Over de makers 

Eerder regisseerde Eva Line de Boer de voorstelling Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie (2019) bij HNTjong en voor Oma is een Avatar (2021-2022) coproduceerde beide gezelschappen samen. HNTjong bestaat sinds 2013 en maakt jeugd- en jongerenvoorstellingen bij Het Nationale Theater onder artistieke leiding van Noël Fischer.  

Eva Line de Boer is een theatermaker met een grote fascinatie voor digitale tussenwerelden en het internet. Sinds haar afstuderen in 2014 maakt zij eigen werk waarvoor zij de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie (Euphoria, 2014) en de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (Dit gebeurt allemaal tegelijk, 2016) ontving. 

Credits 

Regie: Eva Line de Boer  
Spel: Ayisha Siddiqi, Paul R. Kooij en Roben Mitchell
Dramaturgie: Martine Manten
Scenografie: Tim Vermeulen
Video ontwerp: Karlijn Milder
Geluidsontwerp: Harpo ’t Hart
Kostuumontwerp: Jacob Kok
Lichtontwerp: Marco Alibux
Rekwisieten: Timo Arling
Regieassistentie: Esther Sloots
Choreografie: Winston Ricardo Arnon
Educatiemakers: Ashley Boermans, Lotte de Leeuw en Marjolein Paans (stage)
Techniek: Marco Alibux, Luc Huisman, Lennert Esser, Ivo Pas, Katja Landman 

Duur

60 minuten

Meer informatie: www.hnt.nl en www.evalinedeboer.nl