Tickets

zo 01 jun '25 - 15:00

Klassieke muziek

Goede Rede Klassiek: Beate Loonstra

Crossover

Tickets

zo 01 jun '25 - 15:00

Prijzen

Regulier - € 19,50
Jongeren t/m 17 jaar - € 5,00

Meer info

  • Architectuurstudio
  • Geen pauze
Klassieke muziek

Goede Rede Klassiek: Beate Loonstra

Crossover

Muziek door harpiste Beate Loonstra met een enorme vertelkracht en een heel eigen muzikale identiteit. Van klassiek tot eigentijds. Speciaal voor ons, een soloprogramma op harp.

Beate Loonstra componeert, improviseert, arrangeert en werkt samen met andere componisten aan nieuwe werken voor de harp. Daarbij heeft ze oog voor de maatschappelijke context. Beate is regelmatig te horen op radio en televisie. Afgelopen zomer zond VPRO Vrije Geluiden een reeks van 15 composities geschreven en uitgevoerd door Beate met gastmusicus uit op NPO Radio 4. Ze speelt regelmatig met het Metropole Orkest, tourde met topkoor Cappella Amsterdam en speelde duo’s met artiesten als violiste Emmy Verhey en hiphopper Fresku. Van het Concertgebouw tot dancefestival Tomorrowland, van een historisch fort tot een buurtcommunity, in een concertreeks en in de studio: alles is haar podium.

In 2020 startte Beate Loonstra ‘Een Harp onder de Riem’: hét festival voor muziekimprovisatie van Nederland. In de zomer van 2023 is het festival uitgegroeid tot het grootste festival voor muziekimprovisatie van ons land, met 32 meewerkende musici, een intensieve samenwerking met NPO Klassiek en ruim 5600 live bezoekers.