Tickets

zo 06 okt '24 - 15:00

Klassieke muziek

Goede Rede Klassiek: Skazka Kwartet

Britten & Beethoven

Tickets

zo 06 okt '24 - 15:00

Prijzen

Regulier - € 19,50
Jongeren t/m 17 jaar - € 5,00

Meer info

  • Architectuurstudio
  • Geen pauze
Klassieke muziek

Goede Rede Klassiek: Skazka Kwartet

Britten & Beethoven

Een interessant programma met jong werk van Britten en Beethoven, afgesloten met variaties op Russische volksliedjes. Gespeeld door het Skazka Kwartet, al net zo jong.

Skazka is een nieuw gezicht in het kwartetlandschap en bestaat uit Dmitry Ivanov (viool), Lisa Eggen (altviool), Emma Besselaar (cello) en Lena ter Schegget (viool). Deze jonge strijkers hebben alle vier hun sporen verdiend in de kamermuziekwereld en bundelen nu hun liefde voor strijkkwartet in het Skazka Kwartet.

Na het winnen van het Storioni Concours in 2022, speelde het Skazka Kwartet onder andere in het Concertgebouw, De Doelen Rotterdam, Tivoli Vredenburg en op verschillende festivals waaronder het Grachtenfestival. Begin 2023 werd het kwartet geselecteerd om deel uit te maken van zowel MERITA, een Europees ontwikkeltraject voor jonge strijkkwartetten, als het Europese netwerk Le Dimore del Quartetto.

Het Skazka Kwartet is het Nationaal Muziekinstrumentenfonds (NMF) dankbaar voor het in bruikleen geven van Dmitri’s vioolstrijkstok en Emma’s cello.