Good Vibrations Ervaar hoe geluid voelt

do 12 augustus 2021 19.00 uur, Middenzaal € 10,-
Soundshirt - summer senses festival

Een korte familiefilm zonder geluid, maar mét live muziek is al een enorm leuke belevenis, maar daar gooien we nog een schepje bovenop: Sound Shirts van CuteCircuit! Zo’n shirt zet geluid om in vibraties, waardoor ook slecht- en niet-horenden de kans krijgen muziek te ervaren. Dat geeft zeker Good Vibrations… Bij dit event ervaar je hoezeer geluid het visuele beïnvloedt. 

Nationaal Jazz Orkest 

Er is drie maal een vertoning van vier korte films (LouFloatUs Again en Dustin) te zien, die bij elkaar circa een half uur beslaan. Live muziek komt van een kwintet van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Per sessie zijn er vijftig deelnemers welkom, waarvan tien een Sound Shirt aan krijgen, ongeacht of ze kunnen horen of niet. 

Benieuwd naar hoe anderen de SoundShirt ervaren? Bekijk het onderstaande filmpje:

De films: 

  • Lou (Pixar, 2017) 

Lou is een wezen met ogen gemaakt van honkballen en knopen die ondeugend grijnzen vanuit de bak met gevonden voorwerpen op een school. Lou verzamelt die voorwerpen en hoopt dat de eigenaar ze komt terughalen. Dan ziet hij J.J., een pestkop die de spullen van zijn klasgenoten afpakt en hun geliefde speelgoed vernietigt. Lou besluit J.J. een lesje te leren met een paar grappen. Ook onthult een geheim over J.J. Is deze pestkop niet wat hij lijkt? 

  • Float (Pixar, 2019) 

Alex is geen normaal jochie. Als hij vrolijk is, begint hij te zweven. Zijn vader probeert hem angstvallig weg te houden bij starende buren en spelende kinderen, maar dat houdt hij niet eeuwig vol… 

  •  Us Again (Pixar, 2021) 

Us Again vertelt het verhaal van een oudere man genaamd Art en zijn jonge vrouw Dot, die op een magische avond hun levenslust nieuw leven inblazen door middel van dans, middenin New York. 

  •  Dustin (TheCGbros, 2014)

De korte komische film Dustin gaat over een mopshond die, tot zijn grote ergernis, een automatische schoonmaakrobot als zijn nieuwe kamergenoot moet dulden. 

Rondleiding 

We organiseren op deze dag tevens een rondleiding bij de tentoonstelling thuis onder begeleiding van een gebarentolk. Er is extra ruimte om het gesprek aan te gaan over hoe de aan- of afwezigheid van geluid je thuiservaring beïnvloedt. We hopen dat horenden en niet-horenden op die manier nog beter kennis kunnen maken met elkaars belevingswereld.

Je kunt bij het reserveren van tickets voor Good Vibrations een keuze maken tussen meerdere tijdstippen: 16.15 uur, 19.00 uur of 20.00 uur. 

Ben je doof of slechthorend? Bekijk het filmpje hieronder voor uitleg over Good Vibrations in gebarentaal.

Summer Senses Festival

Good Vibrations is onderdeel van het Summer Senses Festival. Een zomerse cocktail met het beste van Kunstlinie! Bekijk het hele zomerprogramma van het Summer Senses Festival.

Ontvang het laatste nieuws in de mail
Aangemeld