Tickets

Bekijk speeldata

Specials
Externe programmering

GRONDPROEVEN

Tickets

do 05 sep '24 - 18:00

vr 06 sep '24 - 18:00

za 07 sep '24 - 18:00

do 12 sep '24 - 18:00

vr 13 sep '24 - 18:00

za 14 sep '24 - 18:00

do 19 sep '24 - 18:00

vr 20 sep '24 - 18:00

za 21 sep '24 - 18:00

Prijzen

Meer info

  • Podiumpas wordt niet geaccepteerd
  • Stadsboerderij Almere

Extra


Herinner Ons en GRONDPROEVEN - 13 september
€57.5

Herinner Ons en GRONDPROEVEN - 14 september
€57.5

Specials
Externe programmering

GRONDPROEVEN

Er is een combiticket met de voorstelling Herinner Ons beschikbaar voor GRONDPROEVEN. Koop het combiticket onder het kopje ‘Extra’ op deze pagina: Herinner Ons speelt op 13 en 14 september op Stadsboerderij de Kemphaan.

Je bent welkom op De Stadsboerderij in Almere waar tussen de kuubskisten wordt gespeeld, gemusiceerd en gekookt. Grondproeven is een muzikale voorstelling over een boerenbedrijf in transitie, over meebewegen met de natuur, diepe wortels en nieuwe uitdagingen.

In deze voorstelling strijden twee generaties akkerbouwers voor de toekomst van het familiebedrijf. Een jonge boerin wil zorgen voor een gezonde bodem door niet meer te spuiten. Terwijl de temperatuur stijgt en het steeds droger wordt, vreest haar vader voor het mislukken van de oogst.

Tussen de scènes kun je genieten van een culinair driegangendiner. Chefs bereiden en serveren ter plekke kleurrijke en smakelijke gerechten waarin de groenten van de aangrenzende akkers de rol spelen. Elk gerecht is een klein kunstwerkje, met aandacht en liefde bereid.

Praktische Informatie:

  • Data: 5 t/m 21 september 2024 (donderdag t/m zaterdag)
  • Aanvang: 18:00 uur | Einde: 20:45
  • Ticketprijs: €49,50 (inclusief culinair driegangendiner, exclusief drankjes)
  • Locatie: De Stadsboerderij, Kemphaanpad 14, 1358 AC Almere
  • Kaartverkoop: https://kunstlinie.nl/programma/grondproeven/
  • Meer informatie: grondproeven.nl

‘Het menselijke verhaal achter de boer’

Trouw‘De grond als personage is een goede keuze, bijna surrealistisch.’ ‘Bij GRONDPROEVEN besef je dat liefde voor akkerbouw de leidraad is en daarbij hoort toewijding aan de grond. Daarmee begint alles.’

Theaterkrant
‘Het is goudeerlijk documentair theater over een probleem dat ons allen aangaat.’

Scènes
Alles direct van het land en allemaal overheerlijk. Want we hebben het tenslotte over eten, waar het vandaan komt en hoe het op ons bord komt.

Dagblad van het NoordenRogier Schippers vertolkt op meesterlijke wijze de rol van akkerbouwer die op het punt staat zijn bedrijf over te dragen aan zijn dochter.

Friesch DagbladAan tafel wordt verder gesproken over de thema’s van de voorstelling en dat levert mooie gesprekken op over hoe het boerenleven was en welke kant het op zou moeten gaan.

Omrop FryslânFoto: Moon Saris


Foto: Moon Saris


Foto: Moon Saris


Foto: Moon Saris