Tickets

Bekijk speeldata

Externe programmering

Herinner Ons

Gouden Haas

Tickets

vr 13 sep '24 - 16:00

za 14 sep '24 - 16:00

Prijzen

Regulier - € 15,00

Meer info

  • Stad & Natuur

Extra


Herinner ons en GRONDPROEVEN - 13 september
€57.5

Herinner ons en GRONDPROEVEN - 14 september
€57.5

Externe programmering

Herinner Ons

Gouden Haas

Hallo jij, mens, hoe is jouw band met de trompetterzeenaald? De kleine wrattenbijter? Of het bleekgeel blaasjeskruid? Dieren en planten van de rode lijst die op het punt staan voorgoed te verdwijnen. Moeten we daar niet iets mee? Mis jij ze als ze er niet meer zijn?

Drie acteurs en een regisseur willen deze verdwijnende soorten eer aan doen en proberen een afscheidsceremonie voor hen te organiseren. Maar ondertussen worstelen ze vooral met de vraag of ze er iets bij voelen, en wat dan? Kan je eigenlijk wel verdriet voelen om dieren en planten die je niet hebt gekend? In een muzikale samenkomst in de openlucht zoeken ze dit uit. Samen met jou en een stel pissebedden.

“Ecologische wetenswaardigheden worden afgewisseld met energiek spel en felle woordenwisselingen. De boodschap is alarmerend, de manier waarop die wordt gebracht is speels, betrokken, erudiet en zonder prekerigheid. Zes performers gebruiken tekst, muziek, dans en rituelen om dit zware onderwerp zo transparant en nuchter mogelijk te presenteren. En er is cake na.” – De Volkskrant ★★★★

Herinner Ons is een poging tot stilstaan bij wat onopgemerkt verdwijnt. Maar ook bij het wonder van het leven, de (veer)kracht van de natuur en alles wat er nog wél is. Na afloop is er cake en ruimte voor ‘nazorg’. Je kunt er onder andere peinzen met pissebedden, biodiversiteitsjenga spelen of het condoleanceregister voor het duingentiaanblauwtje invullen.

Er is een combiticket met de voorstelling GRONDPROEVEN beschikbaar voor Herinner Ons. Koop het combiticket onder het kopje ‘Extra’ op deze pagina: Herinner Ons speelt op 13 en 14 september op Stadsboerderij de Kemphaan.

Concept en regie: Gienke Deuten Tekst: Bas van Peijpe Compositie, muziek, spel: Tim Hammer/Pollif Projects Spel: Lottie de Bruijn, Meghan Dobbelsteijn Bisschops en Gienke Deuten Vormgeving, kostuums: Arjen de Leeuw Techniek: Duncan Kuipéri Productie: Veerle van Lieshout Research, programmamaker en redactie podcast: Marieke Nooren Research: Ada Korteknie Fotografie, film: Ilja Lammers Publiciteit: Francine Maessen Zakelijke leiding: Britt Verstegen Foto: Joske Simmelink Grafisch ontwerp: Noortje Boer