Het Zuidelijk Toneel & Brakema Productions Isotopia

do 8 december 2022 20.30 uur, Kleine Zaal € 19,50
Het Zuidelijk Toneel & Brakema ProductionsHero image

Europa 2034 – Door een ongekende crisis raken Valerie en Bas hun baan, huis en hoop kwijt. Net als veel anderen zijn ze in de steek gelaten door de samenleving en wonen ze in hun auto, op de vlucht voor schuldeisers. 

Wanneer ze onverwacht de kans krijgen een nieuwe start te maken in de idealistische samenleving Isotopia, afgeschermd van de boze buitenwereld, grijpen ze die met beide handen aan. 

Hun nieuwe leven begint als een droom, maar ontwikkelt zich langzaam tot een angstaanjagende nachtmerrie. Bas en Valerie raken verstrikt in een beklemmend systeem, waarin je continu in de gaten wordt gehouden en niets is wat het lijkt. Wie zijn daders en wie zijn slachtoffers? 

Isotopia is een indringend en menselijk science-fiction verhaal in de stijl van Black Mirror, geïnspireerd op werken van Margaret Atwood en George Orwell en hedendaagse denkers als Bas Heijne en Ramsey Nasr. 

 

Concept en regie Liliane Brakema 

Spel Anna Raadsveld, Ali-Ben Horsting 

Tekst Melissa Knollenburg 

Choreografieadvies NITE 

Dramaturgie Florian Hellwig 

Lichtontwerp Vinny Jones 

Compositie Helge Slikker 

Kostuumontwerp Het Zuidelijk Toneel 

 

‘De voorstelling is schrijnend, onverwacht vertroostend ook nog. En wonderschoon. Een toneelparel die niemand zich zou mogen laten ontgaan’
Trouw
‘Brakema toont hoe tegenstrijdig de waarheid is’
NRC
‘Deze gedurfde theatrale vondst bindt de brutale regie van Brakema tot een ijzersterk geheel’
NRC
Ontvang het laatste nieuws in de mail