Jakop Ahlbom Vielfalt

do 9 februari 2023 20.30 uur, Middenzaal € 28,-
Jakop AhlbomHero image

Jakop Ahlbom keert na lange tijd terug in Nederlandse theaters met ‘Vielfalt’.

De voorstelling was de absolute doorbraak van Ahlbom bij het grote publiek, kende een succesvolle internationale tournee en werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. “Pure magie. (…) Het is allemaal zo bizar en tegelijkertijd normaal in deze wereld van Ahlbom dat je er vol verbazing naar kijkt én erin meegezogen wordt”, schreef de Volkskrant destijds. Het publiek komt terecht in een soort surrealistische film van magische trucs, pure slapstick en dansante duetten. Het begint met een goochelaar die een vrouw laat verdwijnen.

Haar man doet alles om zijn geliefde terug te vinden en stapt de magische wereld van de goochelaar binnen. Hij belandt in een surreëel doolhof, waarin illusie en werkelijkheid door elkaar lopen. Elke keer als hij haar lijkt te vinden, ontglipt ze hem weer. De man verdwaalt dieper en dieper in het hoofd van de goochelaar. “De trucs en het hoogstaande bewegingsspel wekken bewondering op. Maar bovenal is ‘Vielfalt’ erg geestig.” (NRC in 2007) 

 

concept en regie: Jakop Ahlbom | spel: Reinier Schimmel, Jakop Ahlbom/Freek Nieuwdorp, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Silke Hundertmark, Merette van Hijfte, Pleuni Veen en Myrthe Kuipers | scenografie: Daniel Ament | eindregie: Jeroen van den Berg | geluidsdecor: Wim Conradi | kostuums: Susann Rittermann 

 

Ontvang het laatste nieuws in de mail