Komt een vrouw bij de dokter naar de bestseller van Kluun

za 11 februari 2023 20.30 uur, Middenzaal € 29,50
Komt een vrouw bij de dokterHero image

In 2003 werd Raymond van der Klundert in één klap BN’er door zijn onder de naam Kluun geschreven debuutroman ‘Komt een vrouw bij de dokter’, een bestseller met 1,2 miljoen verkochte exemplaren. In 2009 volgde de filmbewerking en nu heeft hij zijn zegen gegeven aan een theaterbewerking van zijn aangrijpende verhaal, waarin de liefde van twee strijdlustige en imperfecte mensen tot het uiterste wordt getest door een vijand die ze niet kunnen verslaan. De bewerking is van Koen Caris, die al hoge ogen gooide met ‘Bonita Avenue’. 

Het gaat Stijn voor de wind, totdat de liefde van zijn leven Carmen borstkanker krijgt. Terwijl zij behandeld wordt, vlucht hij in overspel en het nachtleven. Wat doet rouw met je? Kun je begrip opbrengen voor vreemdgaan als het iemand helpt om overeind te blijven? En hoe houd je de moed erin als het lichaam je in de steek laat? Een mooie cast speelt deze voorstelling over hufterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het behouden van humor, maar vooral over liefde als de dood steeds dichterbij komt. 

tekst: Kluun | bewerking: Koen Caris | regie: Ignace Cornelissen | spel: Maartje van de Wetering, Xander van Vledder, Teunie De Brouwer en Marie Louise Stheins 

Ontvang het laatste nieuws in de mail