Antiracisme-manifest: livestream Mitchell Esajas

zo 15 november 2020 19.00 uur, Online events Gratis
Mitchell Esajas
Antiracisme-manifest: livestream Mitchell EsajasHero image

Moet het onderwijs meer aandacht besteden aan het slavernijverleden? Hoe kunnen we racisme in de zorg aanpakken? Mitchell Esajas, co-founder van de New Urban Collective en The Black Archives is één van de initiatiefnemers van een landelijk manifest met concrete oplossingen tegen racisme. Het manifest wordt binnenkort aangeboden aan premier Mark Rutte, een aantal Tweede Kamerleden en de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam. Kijk mee met de livestream van Kunstlinie hierover op 15 november.

Sinds de moord op George Floyd is de wereld (weer) wakker. Ook in Nederland maakten honderden mensen een vuist tegen racisme. Het is nu dé tijd om stappen te zetten in het racismedebat. De overheid heeft daarbij een cruciale rol. In de livestream vertelt Mitchell over de strekking van het manifest én het belang ervan. Ook gaan we met hem en Sharon van Axwijk en Charine Eyny van de Stichting Diversiteit & Inclusie Almere (St. Divinc) in op het nut van lokale manifesten als versterking van de landelijke versie. Wellicht inspireert het je om mee te werken aan het Almeerse manifest of het initiatief in eigen hand te nemen in een andere stad. Het gesprek wordt geleid door Karim Amghar.

Heb je een vraag over het antiracisme-manifest? Stel je vraag live aan Mitchell Esajas! Klik op de knop ‘Livestream‘, vul je gegevens in en ontvang een halfuur van tevoren een notificatie van livestream op zondag 15 november van 19:00 tot ca. 20:00 uur. 

De Tentoonstelling Why the Caged Birds Sing en het online programma worden medemogelijk gemaakt door VSBfonds en het Mondriaan Fonds.

Bekijk de livestream hieronder, direct op YouTube: https://youtu.be/4bGjlTd0Hqg of op Facebook: https://www.facebook.com/KunstlinieAlmere/

Stel je vragen via Slido

Ontvang het laatste nieuws in de mail