Met Karakter Liesbeth van der Pol | Dok Architecten

za 4 februari - zo 30 juli 2023 11.00 - 17.00 uur € 7,50
Met KarakterHero image

MET KARAKTER

De tentoonstelling Met Karakter biedt een kijkje in de ontwerpkeuken van Liesbeth van der Pol: Architect en medeoprichtster van Dok Architecten. Honderden aquarellen, schetsen, maquettes, inspiratiebronnen leiden je naar de gebouwen die ze uiteindelijk zijn geworden. Een reis door een carrière van formaat die vooral ook inzicht geeft in de mens achter het gebouw. Want net als haar markante gebouwen barst deze architect van het karakter die het leren kennen meer dan waard is!

Van der Pols karakteristieke gebouwen staan bekend als krachtig, kleurig en vol expressie. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Almeerse Rooie Donders van haar hand.

©Brenda van Leeuwen Fotografie

Ontdek Liesbeth van der Pol en haar zoektocht naar unieke gebouwen. Gebouwen Met Karakter.

 

Ontwerperscafé XL: Liesbeth van der Pol

Waar je in de tentoonstelling Van der Pol en haar oeuvre al goed kunt leren kennen, biedt het Ontwerperscafé XL op vrijdagavond 7 april je de kans om de charismatische Van der Pol live mee te maken en al je prangende vragen aan haar te stellen tijdens het Ontwerperscafé XL: Liesbeth van der Pol.

Programma

In de tentoonstelling ‘Met Karakter’ presenteert Liesbeth van der Pol haar ‘Seven Lamps’: de zeven uitgangspunten die de kern van haar ontwerpfilosofie vormen. In het Ontwerperscafé XL gaat Van der Pol dieper in op haar favoriete Lamp.

Na de bespreking van elke Lamp gaan de gasten aan tafel onder leiding van een moderator met elkaar in gesprek over de favorieten, waarbij er gelegenheid is voor het publiek om aan te haken bij het gesprek.

Naderhand is er gelegenheid om aan de bar met elkaar nog door te praten over de avond.
Meer info & tickets reserveren

Maak je avond compleet met een voorafgaand bezoek aan de avondopening van Met Karakter: ‘Een avond Met Karakter’. 

 

‘Een avond Met Karakter’

Ervaar de tentoonstelling Met Karakter in een compleet andere sfeer tijdens Een avond Met Karakter op vrijdag 7 april van 17.00 tot 19.30 uur. Wandel langs het donkere Weerwater en neem een kijkje in de ontwerpkeuken van Liesbeth van der Pol: Architect en medeoprichtster van Dok Architecten.

Honderden aquarellen, schetsen, maquettes, inspiratiebronnen leiden je naar de gebouwen die ze uiteindelijk zijn geworden. Een reis door een carrière van formaat die vooral ook inzicht geeft in de mens achter het gebouw. Want net als haar markante gebouwen barst deze architect van het karakter die het leren kennen meer dan waard is!

 

Artist in Residence

Maak tijdens jouw bezoek aan de tentoonstelling Met Karakter kennis met Liesbeth van der Pol tijdens de exclusieve Artist in Residence. De Architecte zal dan namelijk haar huidige werkplek bij Dok Architecten tijdelijk verruilen voor een ruim werkatelier aan het Weerwater in de Kunsthal. Ontmoet de persoon achter het gebouw en leer kennen hoe zij werkt.

Instaprondleiding door Liesbeth van der Pol

Tijdens de Artist in Residence zal Liesbeth van der Pol ook een instaprondleiding geven, waarbij ze jou alles over haar aquarellen, maquettes, inspiratiebronnen en gebouwen vertelt. Deelname aan deze rondleiding is gratis en vindt plaats van 13.30 tot 14.30 uur.

Let op: je dient voor de Artist in Residence & Instaprondleiding door Liesbeth van der Pol in het bezit te zijn van een entreeticket voor de tentoonstelling.

Data Artist in Residence:

Vrijdag 10 februari
Vrijdag 17 februari
Vrijdag 3 maart
Vrijdag 17 maart
Vrijdag 7 april
Vrijdag 14 april
Vrijdag 21 april
Vrijdag 9 juni
Vrijdag 16 juni
Vrijdag 30 juni
Vrijdag 7 juli
Vrijdag 14 juli

Workshops Aquarellen Met Karakter

Tijdens deze tweeënhalf uur durende workshop leer jij onder begeleiding van Liesbeth van der Pol alle fijne kneepjes van het vak. Neem een kijkje in het creatieve proces van Liesbeth van der Pol én creëer je eigen aquarel. Meer info

Tijden & tickets

Vrijdag 3 maart van 10.00 tot 12.00 uur
Zaterdag 11 maart van 10.00 tot 12.30 uur -Uitverkocht
Zaterdag 1 april van 10.00 tot 12.30 uur -Uitverkocht
Zaterdag 3 juni van 10.00 tot 12.30 uur -Uitverkocht
Vrijdag 16 juni van 10.00 tot 12.00 uur 
Zaterdag 24 juni van 10.00 tot 12.30 uur -Uitverkocht
Vrijdag 7 juli van 10.00 tot 12.00 uur

Tentoonstelling 'Met Karakter' | Liesbeth van der Pol | Dok Architecten

OVER LIESBETH VAN DER POL

Liesbeth van der Pol Arch. (Amsterdam, 1959) studeerde in 1988 cum laude af aan de TU Delft. Voor en tijdens haar studie was zij werkzaam bij diverse Nederlandse en buitenlandse architectenbureaus. In 1989 vestigde zij zich als zelfstandig architect. In 1995 richtte zij samen met haar partner Herman Zeinstra het bureau Atelier Zeinstra van der Pol op. Een bureau dat snel groeide en bekendheid kreeg met een grote verscheidenheid aan projecten, waaronder woningbouw, gebouwen voor cultuur en industrie.

In 2007 was zij één van de mede-oprichters van Dok architecten, waar Liesbeth van der Pol samen met Patrick Cannon aan het hoofd staat. Zij adviseerde als Rijksbouwmeester de regering, van 2008 tot 2011, over het architectuurbeleid. Van 2014 tot 2017 was zij Supervisor Architectuur en Stedenbouw van Schiphol Airport. Van 2017 tot 2019 was zij Coördinerend Architect van de renovatie van het noordelijk deel van het Binnenhof-complex in Den Haag.

Naast haar werk als architect was en is Van der Pol verbonden als gastdocent aan verschillende universiteiten en academies en heeft zij zitting genomen in talloze jury’s. Zij was Head of Man and Public Space aan de Design Academy Eindhoven en is regelmatig te gast als spreker tijdens lezingen, debatten, congressen en workshops.

OPENINGSTIJDEN & TICKETS

Met Karakter is vanaf 4 februari t/m 30 juli 2023 geopend voor publiek.
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Tickets kun je hier alvast reserveren
Let op! Wij zijn op 2e Paasdag, Koningsdag en 2e Pinksteren gesloten.

PRIJZEN

Kunsthal – Regulier: €7,50
Kunsthal – Museumkaart*: €5,00
Kunsthal – Jeugd t/m 18 jaar: Gratis
Kunsthal – Student / CJP*: €5,00
Kunsthal – Kortingskaart*: €5,00
ICOM, VriendenLoterij VIP-kaart, Almere Centrum Kaart, Bibliotheekpas
*Bij entree wordt om de kortingskaart gevraagd

ADRESGEGEVENS

Kunstlinie
Esplanade 10
1315 TA Almere

TOEGANKELIJKHEID

Wil jij de tentoonstelling bij ons bezoeken maar zijn reguliere tijden voor jou een uitdaging door bijvoorbeeld een fysieke beperking? Neem dan contact met ons op via [email protected] en dan kijken we naar een gepaste oplossing.

Ontvang het laatste nieuws in de mail