Institutioneel racisme: livestream Domenica Ghidei met Aldith Hunkar

vr 13 november 2020 19.00 uur, Online events Gratis
Domenica Ghidei-Biidu
Institutioneel racisme: livestream Domenica GhideiHero image

Wil jij je kennis over institutioneel racisme verbreden? Wat gebeurt er al en wat kan er nog beter? Wat kun je zelf doen? Kijk live mee met het gesprek tussen Domenica Ghidei Biidu en Aldith Hunkar bij Kunstlinie op 13 november.

Vooroordelen en vaak onbewuste gedragspatronen zitten diep ingebakken in de Nederlandse samenleving. Tijdens deze livestream ontrafelt Domenica Ghidei Biidu in gesprek met Aldith Hunkar de oorzaken en gevolgen van institutioneel racisme. Domenica is onder meer strategisch adviseur, mensenrechtenadvocaat en vertegenwoordigt Nederland in de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI). Met deze jarenlange kennis en ervaring verschaft zij inzicht in de grote lijnen van deze problematiek. Wat betekent institutioneel racisme anno 2020? Hoe kunnen we dit veranderen?

Aldith Hunker, de bevlogen journalist en presentator, zullen velen nog kennen van haar jaren als presentator bij NOS Journaal. Met haar uitgesproken visie op diversiteit en de Nederlandse identiteit zorgt zij voor een interessant en dynamisch gesprek over racisme.

Heb je een vraag over institutioneel racisme in Nederland? Stel je vraag live aan Domenica en Aldith! Klik op de knop ‘Livestream‘ en ontvang een halfuur van tevoren een notificatie voor de livestream op vrijdag 13 november van 19:00 tot ca. 20:00 uur.

De Tentoonstelling Why the Caged Birds Sing en het online programma worden mede mogelijk gemaakt door VSBfonds en het Mondriaan Fonds.

De livestream start op vrijdag 13 november om 19.00 uur

YouTube: https://youtu.be/CBBYvfQzFDw
en
Facebook: https://www.facebook.com/KunstlinieAlmere

Stel je vragen via Slido!

 

Ontvang het laatste nieuws in de mail