Nederlands Kamerkoor Vergeten (reprise)

do 30 september 2021 20.15 uur, Grote Zaal € 24,50
Nederlands Kamerkoor
Nederlands KamerkoorHero image

Tido Visser, directeur van het Nederlands Kamerkoor, zag zijn vader Lieuwe steeds dieper wegzakken in Lewy Body Dementie; een vorm van dementie die niet alleen
vergeetachtigheid veroorzaakt, maar ook hallucinaties, waanbeelden en achterdocht. Zeven jaar na zijn vaders dood maakt het Nederlands Kamerkoor een reis door de uithoeken van de dementerende geest, op de golven van muziek van Johannes Brahms, Kaija Saariaho, Panayiotis Kokoras, Ingvar Lidholm en tekst van Spinvis.

Dementie is de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Operazanger Lieuwe Visser zag kolkende rivieren door de straten razen en mannetjes op het dak zitten. Zijn lijden was hartverscheurend, de machteloosheid waarmee zijn naasten dat lijden moesten aanschouwen al evenzeer. Het is helaas dagelijkse kost voor duizenden patiënten en hun mantelzorgers. Het Nederlands Kamerkoor stelt met muziek de vraag: wat maakte hij door? Waar houdt de geest op en begint het universum?

Webinar – de kracht van samen zingen met Maartje de Lint en Tido Visser

Het Nederlands Kamerkoor geeft context aan de voorstelling Vergeten met een webinar over de kracht van zingen met mensen met dementie – je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen! Sprekers zijn Maartje de Lint (artistiek leider en eigenaar van Zingen in de Zorg) en Tido Visser (artistiek en algemeen directeur Nederlands Kamerkoor). Meer lezen over de inhoud van het webinar en andere praktische informatie kan op de site van het Nederlands Kamerkoor.

Het webinar vindt plaats op za. 2 oktober om 10:30 uur en is gratis toegankelijk voor bezoekers van Nederlands Kamerkoor. Na afloop van de voorstelling ontvang je een registratielink in je mailbox.

Credits

Peter Dijkstra chef-dirigent
Arjan Ederveen acteur
Erik Bosgraaf blokfluit
Jorrit Tamminga electronics
Titus Tiel Groenestege regie
Tido Visser idee en concept

‘“Het geweldig zingende kamerkoor is behalve origineel ook relevant bezig.”’
NRC
‘“Arjan Ederveen is ontroerend als demente man en het Nederlands Kamerkoor verklankt de treurnis geweldig.”’
De Volkskrant
‘"Het Nederlands Kamerkoor pakt een maatschappelijk relevant onderwerp bij de kladden"’
Trouw
Ontvang het laatste nieuws in de mail