Ontwerperscafé XL Liesbeth van der Pol | Dok Architecten

vr 7 april 2023 19.30 - 21.30 uur, Kleine Zaal € 7,50
Ontwerperscafé XLHero image

Waar je in de tentoonstelling Van der Pol en haar oeuvre al goed kunt leren kennen, biedt het Ontwerperscafé XL op vrijdagavond 7 april je de kans om de charismatische Van der Pol live mee te maken en al je prangende vragen aan haar te stellen tijdens het Ontwerperscafé XL: Liesbeth van der Pol.

Programma

In de tentoonstelling ‘Met Karakter’ presenteert Liesbeth van der Pol haar ‘Seven Lamps’: de zeven uitgangspunten die de kern van haar ontwerpfilosofie vormen. In het Ontwerperscafé XL gaat Van der Pol dieper in op haar favoriete Lamp.

Na de bespreking van elke Lamp gaan de gasten aan tafel onder leiding van een moderator met elkaar in gesprek over de favorieten, waarbij er gelegenheid is voor het publiek om aan te haken bij het gesprek.

Naderhand is er gelegenheid om aan de bar met elkaar nog door te praten over de avond.

 

OVER HET ONTWERPERSCAFÉ

In het Ontwerperscafé staat de ontmoeting in een ongedwongen sfeer centraal, en kunnen allerhande architectuur- en designonderwerpen aan bod komen. Onder het genot van een drankje krijg je interessante sprekers voorgeschoteld, kun je je eigen stem laten horen en kun je achteraf volop netwerken en nieuwe mensen leren kennen met dezelfde interesses als jij. Of je nu wel of niet werkzaam bent als ontwerper, hoe oud je bent of hoeveel voorkennis je al hebt maakt niet uit, want: hoe meer verschillen hoe rijker het gesprek.

Maak je avond compleet met een bezoek aan de exclusieve avondopening van Met Karakter: ‘Een avond Met Karakter’

Ervaar de tentoonstelling Met Karakter in een compleet andere sfeer tijdens Een avond Met Karakter op vrijdag 7 april van 17.00 tot 19.30 uur. Wandel langs het donkere Weerwater en neem een kijkje in de ontwerpkeuken van Liesbeth van der Pol: Architect en medeoprichtster van Dok Architecten.

Meer info & tickets

 

OVER LIESBETH VAN DER POL

Liesbeth van der Pol Arch. (Amsterdam, 1959) studeerde in 1988 cum laude af aan de TU Delft. Voor en tijdens haar studie was zij werkzaam bij diverse Nederlandse en buitenlandse architectenbureaus. In 1989 vestigde zij zich als zelfstandig architect. In 1995 richtte zij samen met haar partner Herman Zeinstra het bureau Atelier Zeinstra van der Pol op. Een bureau dat snel groeide en bekendheid kreeg met een grote verscheidenheid aan projecten, waaronder woningbouw, gebouwen voor cultuur en industrie.

In 2007 was zij één van de mede-oprichters van Dok architecten, waar Liesbeth van der Pol samen met Patrick Cannon aan het hoofd staat. Zij adviseerde als Rijksbouwmeester de regering, van 2008 tot 2011, over het architectuurbeleid. Van 2014 tot 2017 was zij Supervisor Architectuur en Stedenbouw van Schiphol Airport. Van 2017 tot 2019 was zij Coördinerend Architect van de renovatie van het noordelijk deel van het Binnenhof-complex in Den Haag.

Naast haar werk als architect was en is Van der Pol verbonden als gastdocent aan verschillende universiteiten en academies en heeft zij zitting genomen in talloze jury’s. Zij was Head of Man and Public Space aan de Design Academy Eindhoven en is regelmatig te gast als spreker tijdens lezingen, debatten, congressen en workshops.

©Brenda van Leeuwen Fotografie

Ontvang het laatste nieuws in de mail