Opera2day Don Quichot

vr 3 maart 2023 20.15 uur, Grote Zaal € 35,50
Opera2dayHero image

OPERA2DAY en New European Ensemble nemen je mee op reis naar de vele werkelijkheden van ‘De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha’, een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes. De productie is een avontuurlijke opvolger van het uitstekend ontvangen ‘Vivaldi – Dangerous Liaisons’. Don Quichot is ditmaal de welvarende eigenaar van een internationale holding, met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Ondanks de rijkdom is zijn leven monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden en verliest hij de grenzen tussen realiteit en fantasie uit het oog. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een wonderbaarlijk en ontroerend levensverhaal. 

New European Ensemble werkt voor dit stuk samen met het Italiaanse La Fonte Musica, specialisten in middeleeuwse muziek. Samen brengen ze het universum van Don Quichot tot leven, op nieuwe muziek van componist Vanni Moretto, met een hoofdrol voor middeleeuwse muziek uit diverse culturen. Met Nederlandse en Engelse boventiteling.  

libretto en regie: Stefano Simone Pintor | muziek: Vanni Moretto | dirigent: Hernán Schvartzman | scenografie: Herbert Janse | kostuums: Mirjam Pater | m.m.v. La Fonte Musica 

Gratis inleiding

Bij onze opera De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha van OPERA2DAY geeft Philip Ruitenberg, zoals gebruikelijk, een inleiding van ongeveer 30 minuten, speciaal gemaakt voor deze voorstelling. In de inleiding komen onder meer de gelaagdheid van de voorstelling en het creatieve proces aan bod.

Tijdens de inleiding zal het publiek meer horen over de muziek, de roman Don Quichot van Miguel de Cervantes, het libretto en over de verschillende interpretaties en invalshoeken bij de productie. Bij de inleiding gebruikt Ruitenberg onder meer korte video’s, muziekfragmenten en historische beelden. Ook vertellen de regisseur, componist en leden van de cast in korte videoclips over de opera.

Ontvang het laatste nieuws in de mail