Expositie
Specials
Stadsforum

Orange the World

Kunsthal & Stadsforum

Tickets

Expositie
Specials
Stadsforum

Orange the World

Kunsthal & Stadsforum

Werk mee aan onze grote oranje mozaïekbank!

Kunstlinie steunt met trots Orange the World in de wereldwijde campagne tegen vrouwelijk geweld te versterken. Als officiële gast locatie van Orange the World trappen we de campagne af op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, met ons lanceringsevenement.

Ons programma

  • Dinsdag 14 november –  Doe mee aan onze mozaïek demonstratie handwerksessie op de grote oranje bank
    Zaterdag 25 november – 17:00 – officiële launch Orange the World – oranje bal- en mozaïekbank bij Kunstlinie – boek je gratis kaart hier
    Zondag 26 november – 15:00 inloop – 15:30 Borrel – opening van de fototentoonstelling van Mona Alikhah – boek je gratis kaart hier

Vanaf zondag 26 november kan je een tegel leggen en in gesprek gaan met elkaar.

ORANGE THE WORLD MOZAÏEK BANK
De Soroptimist Club Almere werkt jaarlijks aan de campagne Orange The World, stop geweld tegen vrouwen. Zoals u weet vindt geweld tegen vrouwen overal plaats. Er is geen land waar dit probleem niet speelt, en zo ook in Nederland. Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen krijgt te maken met geweld in haar leven, door alle lagen van de bevolking heen en in alle gemeenten en provincies, waar dan ook in het land. Het thema in 2023 is “Veilig, overal en altijd”, om meer bewustwording te creëren over het feit dat geweld tegen vrouwen overal plaats kan vinden. Om meer aandacht te creëren voor dit onderwerp heeft de Soroptimist Club Almere het maken en plaatsen van deze bank in Almere op zich genomen. In veel steden staat er al een Orange The World bank. Het creëren van de bank is te volgen, u kunt een bezoek brengen aan de Kunstlinie waar in de You Are Here-ruimte gewerkt wordt aan de bank. Draagt u ook uw steentje bij? Dat kan door 20 steentjes voor € 5.00 te doneren via onderstaande QR-code. Onze dank is groot en kom kijken! De bank die is neergezet in de You Are Here-ruimte van de Kunstlinie is met haar oranje kleur en mozaïek een echt statement en het symbool van Orange the World. Werk mee aan de bank en ga het gesprek aan om het geweld tegen vrouwen wereldwijd tegen te gaan.

Wil je meedoen? Kom op 25 november in de Kunstlinie voor een spektakelevenement. Je kunt ons niet missen, we lopen met een grote oranje bal door de stad. Sluit je aan bij de lancering en praat mee. Onze bank staat tot 8 maart in de You Are Here-ruimte van de Kunstlinie.

VEILIG, OVERAL EN ALTIJD tentoonstelling van Mona Alikhah
In de actieperiode worden tal van activiteiten georganiseerd. Zo is in de Kunstlinie van 25 november tot en met 10 december een expositie met foto’s van de Almeerse fotograaf Mona Alikhah. Deze expositie “Veilig, overal en altijd” wordt op 26 november feestelijk geopend. Op 30 november wordt in Casa Casla om 19.30 uur een kunstveiling georganiseerd met meer dan 25 werken van veelal lokale kunstenaars. Oud-burgemeester Annemarie Jorritsma treedt op als veilingmeester.

WAT IS ORANGE THE WORLD
Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.