SLAKJE Kat Op Het Spek

vr 24 februari 2023 20.00 uur, Kleine Zaal € 12,50
SLAKJEHero image

Er is een pand in Amsterdam waar mannen tegen hun wil seks hebben. Ze zijn arbeidsmigranten die worden gelokt met de belofte van horecawerk, dan gedrogeerd worden en maandenlang verstrikt raken in de illegale prostitutie. De politie kent dit circuit, pleegt zo nu en dan een inval, maar houdt het bewust in stand.

Gerardjan Rijnders interviewde een escort (m). De persoon in kwestie deed voor het eerst in veertig jaar zijn verhaal. Dit interview schreef hij letterlijk, woord voor woord uit. SLAKJE is het verhaal van Jack. Vanaf zijn achtste wordt hij misbruikt door zijn stiefvader. Iets wat zijn sporen achterlaat voor de rest van zijn leven. Hij raakt op het verkeerde pad, ontmoet de verkeerde mensen en raakt verstrikt in de wereld van de underground prostitutie. Toch vindt hij een wonderlijke manier om trots te zijn op het leven dat hij leidt en op de persoon die hij is geworden.

“…een acteur die zijn verhaal weergaloos ingetogen en aangrijpend vertelt. Dit is documentair theater zonder opsmuk, maar met grote impact.”
De Volkskrant

Content warning: de voorstelling behandelt onderwerpen als seksueel misbruik en prostitutie. Hierdoor kan deze als schokkend worden ervaren. Gezien deze reden is de voorstelling standaard voorzien van een nagesprek.

Ontvang het laatste nieuws in de mail