Sneak Peek Een sfeervolle vooruitblik

do 29 juli 2021 14.00 uur, Esplanade Gratis
Sneak Peek Kunstlinie
Sneak PeekHero image

Op donderdag 29 juli blikken we vooruit op het volgende seizoen met voorproefjes van ons brede culturele aanbod. Kunstlinie komt naar je toe deze zomer! 

Op de Esplanade verschijnt een pop-up booth met een voorproefje op de komende tentoonstelling ‘Shapeshifters’. In onze Trapfoyer verzorgen we – net als op de overige woensdagen tijdens Summer Senses – etalageconcerten met acts uit het komende seizoen. In onze Middenzaal vertonen we de architectuurdocumentaire The Infinite Happiness over een gebouw en zijn bewoners.  

Etalageconcerten  

Misschien had je al gehoord dat we op de woensdagen tijdens Summer Senses etalageconcerten verzorgen. Gratis korte optredens van uiteenlopende artiesten. Meegenieten is simpel: vanaf de Esplanade kijk je zo ons pop-up podium in de Trapfoyer in. De line-up blijft een verrassing, dus loop vooral even langs om te komen kijken. 

Locatie: Esplanade (nabij ingang Schippergarage)
Tijd: vanaf 14.00 uur
Gratis toegang 

Pop-up bar met hydro dipping demo 

Op de Esplanade verschijnt onze pop-up bar, die ook in de tentoonstelling ‘Shapeshifters’ uit het StreetCred-project te zien zal zijn. In deze booth staat gedurende de tentoonstelling steeds een ander fenomeen uit de street culture, waar je normaal gesproken waarschijnlijk minder snel mee in aanraking komt. We trappen tijdens de Sneak Peek vast af met een demo hydro dipping. Hydro dipping is een geweldige techniek waarbij een voorwerp in een bak met water en verf wordt ondergedompeld. Hierdoor ontstaan verschillende, unieke patronen op alles van auto-onderdelen tot sneakers. 

Locatie: Esplanade (nabij hoofdingang Kunstlinie)
Tijd: vanaf 15.00 uur
Gratis toegang 

Docu: The Infinite Happiness 

Wat nou als een slimme geest huisvestingsstructuren niet ziet als kansen om zoveel mogelijk geld per vierkante meter te verdienen, maar als kansen om gemeenschappen te creëren en te bouwen? In de documentaire The Infinite Happiness (2015) verblijven de Italiaanse kunstenaar Ila Bêka en Louise Lemoine een maand lang in het bijzondere wooncomplex 8 House van architect Bjarke Ingels in Kopenhagen. Het is een verzameling levensverhalen die allemaal verbonden zijn door de persoonlijke relatie met het gebouw. 

Locatie: Middenzaal
Tijd: 17.00 uur
Bestel tickets: €10  (inclusief bezoek aan de Walk Through) 

 

Ontvang het laatste nieuws in de mail