Summer Senses Walk Through Een zomerse cocktail met het beste van Kunstlinie

za 10 juli - zo 22 augustus 2021 12.00 uur € 7,50
Summer Senses festival
Summer Senses Walk ThroughHero image

Beleef een heerlijke zomer met het beste van Kunstlinie! Het Summer Senses Festival – van 10 juli t/m 22 augustus – ademt kunst, theater, film, muziek en innovatie. Zet je zintuigen op scherp en beleef het zomergevoel met het bijzondere aanbod: onder andere etalage-concerten, de Sound Experiment Room, Good Vibrations – een familiefilm met muziek, diverse theatervoorstellingen en een programmering op maat bij Prikkelarm. Summer Senses Walk Through is een doorlopend programma (van woensdag t/m zondag) waarbij je wandelend door Kunstlinie van verschillende kunstvormen kan genieten:

Samira Boon – Citylounge  

Samira Boon

Je start de walk through in onze Citylounge, waar het werkt staat van kunstenaar Samira Boon. Samira Boon maakte speciaal voor Kunstlinie een bijzonder ontwerp, geïnspireerd op koraal: Intertidal. Koraal is kwetsbaar in onze natuur en dat vond Boon een mooi uitgangspunt voor een verhaal over natuurlijke materialen en het streven naar duurzaamheid, dat zowel in haar oeuvre past als bij de uitgangpunten van Kunstlinie. 

Oud beddengoed
Intertidal is een soort tuin van sculpturen gemaakt van gerecycled linnen, bijvoorbeeld oud beddengoed. Dat levert een stevig materiaal op met een gebroken, witte kleur. Losse onderdelen die afwisselend uit het plafond en de vloer lijken te groeien vormen een mini-biotoop waar je vrij doorheen kunt dwalen. De verschillende elementen lijken één geheel wanneer je er recht voor staat, maar in werkelijkheid kun je er tussendoor lopen, vergelijkbaar met het effect van de staalconstructies van de Amerikaanse Minimal-Artkunstenaar Richard Serra. 

Sound Experiment Room – Kleine Zaal 

Sound Experiment Room - Summer Senses Festival

Daarna vervolg je je weg naar de Sound Experiment Room. Stap een gevarieerde geluids- en lichtervaring binnen, die meteen je zintuigen op scherp zet. Dat begint al vóórdat je de Kleine Zaal binnenkomt met hoe je verleid wordt om een bezoekje aan de Sound Experiment Room te brengen. Vervolgens word je meegevoerd op een bijzondere reis, kom aan boord voor een overweldigende en meeslepende ervaring en laat je bovenal raken! 

Tentoonstelling thuis 

tentoonstelling thuis

Als laatste mag je onze tentoonstelling thuis bezoeken. In de tentoonstelling thuis staan de zintuigelijke effecten van geur en geluid in de huiselijke omgeving centraal. Wat is de geur van jouw vertrouwde omgeving? Herken je de geluiden die je huis maakt? Geuren en geluiden hebben een sterke invloed op onze gemoedstoestand. De nieuwe tentoonstelling thuis in de Almeerse Kunsthal laten je de geur en het geluid van thuis ervaren. Ontdek de persoonlijke geur- en geluidsverhalen van Almeerders ‘in beeld gebracht’ door geluidskunstenares Elise ’t Hart en geuroloog Jorg Hempenius en verdwijn in de fantasie-interieurs van beeldend kunstenaar Inez de Brauw. 

Summer Senses in Kunstlinie

Ontvang het laatste nieuws in de mail