Tickets

vr 11 okt '24 - 20:15

Muziek
Theater

The Cinemusic Experience (try-out)

met René Mioch

Tickets

vr 11 okt '24 - 20:15

Prijzen

Regulier - €37,00 / €49,50

Meer info

  • Podiumpas wordt geaccepteerd
  • Grote Zaal
Muziek
Theater

The Cinemusic Experience (try-out)

met René Mioch

Tranen in je ogen van ontroering of een hartslag die omhoogschiet bij een spannende scène: zonder muziek zou een film een stuk minder romantisch of spannend zijn. Precies daarom is filmmuziek zo speciaal.

Na twee succesvolle tournees gaat het Cinemusic-orkest opnieuw de theaters in. Het 36-koppige orkest speelt muziek uit meer dan twintig wereldberoemde speelfilms, terwijl op de achtergrond de originele beelden op een groot wit doek te zien zijn. Welke films voorbijkomen blijft een verrassing, maar reken op een verfijnde mix van klassiekers en kersverse kaskrakers, actie en romantiek, fantasy en waargebeurd.

Het orkest weet elke emotie naar boven te halen en door de combinatie met de filmbeelden, de lichtshow en de intieme theatersfeer word je keer op keer het verhaal ingezogen. Dat wordt dus gegarandeerd kippenvel, spanning, een lach, maar ongetwijfeld ook een brok in je keel. De avond wordt gepresenteerd door filmjournalist René Mioch, die de leukste anekdotes over de films en de muziek vertelt.

Deze voorstelling maakt gebruik van een groot scherm, die niet vanaf alle stoelen in de zaal goed te zien is. Deze stoelen heten ‘muziekstoelen’ en worden tegen een gereduceerde prijs aangeboden.