Theater Rotterdam: Alida Dors Or Die Trying

do 14 oktober 2021 20.30 uur, Middenzaal € 21,-
or die trying

Or Die Trying is een interdisciplinaire dance chronicle van choreograaf en socioloog Alida Dors. Een energieke voorstelling waarin dans, thaiboksen en filmprojectie elkaar aanvullen. Een voorstelling voor de dromers en de vechters onder ons.

In 1975 kwam de vader van Alida Dors als immigrant vanuit Suriname naar Nederland. Hij dacht hier het beloofde land te vinden, maar moest letterlijk knokken voor een betere toekomst voor zichzelf en zijn dochter. In zijn eigen boksschool droeg hij aan Alida zijn visie over op het bereiken van dromen en doelen in het leven, en inspireerde haar daarmee tot het maken van Or Die Trying.

In het ritme van de strijd gaan de dansers en thaiboksers het gevecht aan met hun eigen grenzen. Hoe ver zijn ze bereid te gaan? Is opgeven een optie? In het spanningsveld van ambitie, verwachtingen, zelfdiscipline en zelfdestructie, zoeken zij hun eigen weg.

Sinds seizoen 17/18 is Alida Dors onderdeel van het makersensemble van Theater Rotterdam; sinds het voorjaar van 2020 vervult zij daar ook de rol van makend artistiek leider. In haar werk zoekt Alida verbinding met andere kunstdisciplines als spoken word, muziek en beeldende kunst. De resultaten zijn eigentijdse, geëngageerde en vernieuwende voorstellingen die een verdieping bieden op de hiphop-subcultuur.

Ontvang het laatste nieuws in de mail
Aangemeld