Theaterbolwerk PUNCH Ongerijmd

vr 28 oktober 2022 20.30 uur, Kleine Zaal € 20,-
Theaterbolwerk PUNCHHero image

Theaterbolwerk PUNCH brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met hulp van gerenommeerde acteurs en regisseurs. 

Toneelschrijver Frank Siera neemt je in deze voorstelling mee in het hoofd van de geniale dichter Gerrit Achterberg. Achterberg verdween met TBS achter te tralies na het plegen van moord op zijn hospita, waavoor hij ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard. Je hoeft geen liefhebber te zijn van Gerrit Achterberg om van deze voorstelling te genieten, sterker nog: Het is misschien nog interessanter als je Achterberg nog niet kent. 

Wanneer ben je niet meer verantwoordelijk voor wat je zegt of doet? Wat betekenen loftuitingen nog als je ze niet meer op een rijtje hebt? Geen platte biografie, maar een voorstelling die orde poogt te scheppen in het chaotische leven van een verward persoon. 

Na afloop van de voorstelling is de avond nog lang niet voorbij. Stel al je brandende vragen aan de schrijver van Ongerijmd, Frank Siera, tijdens een Q&A. Ook is er een sneldichter die speciaal voor jou een gedicht op maat maakt. Liever zelf aan de slag? Laat dan de dichter in jezelf de vrije loop met de koelkastpoëzie in de schrijfhoek. Schep jij poëtische orde in deze chaos van deze losse woorden? 

Over PUNCH
Theaterbolwerk PUNCH brengt verrassend en verfrissend theater naar de Nederlandse podia. PUNCH streeft naar een wereld waarin theaterteksten van nieuwe toneelschrijvers net zo veel in de theaters te zien zijn als bekende en gerenommeerde toneelschrijvers en oude klassiekers. 

Dit is een programma van zaal X

Geen traditioneel geneuzel, maar een plek waar kunst en cultuur moeiteloos opgaan in een clubsetting of een chille zondagmorgen. Start jouw weekend in zaal X. Met een borrel, met je vrienden. Maar ook met de rebranding van het anarchisme, een apocalyptische paaldansopera of acid house. Altijd hedendaags, altijd on point.

Zaal X is een initiatief van Kunstlinie, BonteHond en Suburbia.

Ontvang het laatste nieuws in de mail