Trompettist in Auschwitz Herinneringen van Lex van Weren

zo 1 mei 2022 16.00 uur, Middenzaal € 27,50
Trompettist in Auschwitz
Trompettist in AuschwitzHero image

Bestel met een gerust hart tickets voor je favoriete voorstelling, want Kunstlinie biedt 100 % zekerheid.  100% zekerheid – Kunstlinie

Lex van Weren wordt geboren in 1920 en groeit op in Amsterdam. Het spelen op de trompet leert hij zichzelf aan. Als in de Tweede Wereldoorlog het hele gezin Van Weren wordt opgepakt en op transport wordt gezet naar vernietigingskamp Auschwitz, is het juist de trompet die hem het leven redt. Als enige van het gezin weet hij, als lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven als gevangene 16848. In 1980 haalde schrijver Dick Walda hem, na jaren van zwijgen, over om zijn verhaal te vertellen. Dat schokkende en emotionele relaas vormt het hart van deze intieme productie.

Acteurs Thomas Cammaert en Soy Kroon vertellen en spelen in een regie van Eddy Habbema het bijzondere en aangrijpende verhaal van Lex van Weren, de trompettist in Auschwitz . Het boek van Dick Walda wordt door Allard Blom bewerkt tot theatertekst.

Theaterkrant: “Trompettist in Auschwitz is al met al een indrukwekkende, intieme theatervoorstelling, waarin de makers op integere wijze met het bronmateriaal zijn omgesprongen.”

‘Te midden van alle ellende maken intieme scènes, waarin soms plots een sprankje hoop oplicht, indruk.'’
NRC
‘Indrukwekkend spel in intense voorstelling’
Scënes
‘Dit stuk werkt in al zijn ingetogen eenvoud’
Broadwayworld
‘Het spel is ijzersterk’
Musicalsites
‘Een meesterlijke topprestatie’
Theaterparadijs
‘Zeer indrukwekkend’
Ilovetheater
Ontvang het laatste nieuws in de mail