Urban Myth We hadden liefde, We hadden wapens

vr 18 november 2022 20.30 uur, Middenzaal € 24,50
Urban MythHero image

‘We hadden liefde, we hadden wapens’ is Urban Myth’s veelgeprezen voorstelling over de burgerrechtenbeweging in het Amerika van de jaren zestig, naar de gelijknamige roman van Christine Otten en verrijkt met soul en rhythm & blues uit die tijd.

Het is 1961. In het zuiden van de Verenigde Staten zijn zwart en blank tot in bizarre details van elkaar gescheiden. Robert F. Williams strijdt voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Hij roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen, maar als de FBI een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigt vanwege zijn openlijke activisme, vlucht hij met zijn gezin naar het Cuba van Fidel Castro. Wat was de impact van zijn acties op zijn vrouw en zoon? En hoe verhoudt zijn strijd van toen zich tot het door Black Lives Matter aangewakkerde protest van nu?

De internationaal befaamde modeontwerpster Marga Weimans ontwerpt de kostuums en het decor. “Het swingt de pan uit en dat zorgt er mede voor dat de voorstelling niet alleen het hoofd, maar ook het hart raakt.” (De Telegraaf) 

Cast: Carolina Dijkhuizen, Hajo Bruins, Nyncke Beekhuyzen, Pearl Jozefzoon, Tarikh Janssen en Leovegildo Vieira
Regie: Jörgen Tjon A Fong
Script: Jibbe Willems
Dramaturgie: Robbert van Heuven
Kostuum– en Decorontwerp: Marga Weimans
Lichtontwerp: Coen van der Hoeven
Muziek: Jeroen van Olffen

‘De krachtige soul en rhythm & blues klinken door in spoken word en storytelling. Het maakt niet uit of de spelers praten of zingen, álles swingt in deze voorstelling.’
Theaterkrant
‘Williams’ levensverhaal is fascinerend en de tijdloze rhythm-and-bluesmuziek in de voorstelling beneemt je af en toe de adem’
Volkskrant
Ontvang het laatste nieuws in de mail