Tickets

vr 22 nov '24 - 20:30

Toneel
Theater

Waterlanders

Randy Fokke, Paul R Kooij, Jip Smit e.a.

Tickets

vr 22 nov '24 - 20:30

Prijzen

Regulier - €29,50

Meer info

  • Podiumpas wordt geaccepteerd
  • Middenzaal

Extra


Inleiding Waterlanders
vr 22 nov '24 19:30

Toneel
Theater

Waterlanders

Randy Fokke, Paul R Kooij, Jip Smit e.a.

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding voor Waterlanders. De inleiding geeft achtergrondinformatie over de voorstelling en laat je van tevoren kennismaken met de productie en iedereen die hieraan heeft meegewerkt. In de inleiding komen leuke weetjes aan bod die je voorbereiden op de voorstelling en de achterliggende ideeën, verhalen en betekenissen. De inleiding is inclusief een drankje.

De samenwerking tussen schrijver Koen Caris – winnaar van de Hebban Debuutprijs 2022 – en regisseur Hanneke Braam levert het ene na het andere toneelpareltje op (‘Bonita Avenue’). Voor het spannende familiedrama ‘Waterlanders’ komt Caris met een eigen tekst, over een dorp dat geteisterd wordt door water. Als in de tuin van een familie na de zoveelste overstroming een drenkeling aanspoelt, komen de onderlinge verhoudingen op scherp te staan. Moeder Sofie raakt geobsedeerd door de jongen, wat een kloof tussen de gezinsleden tot gevolg heeft. Intussen drijft puberzoon Kees steeds verder af. Hoe vinden ze elkaar terug te midden van deze turbulentie? 

Het messcherpe polderdrama kijkt als een spannende serie, waarbij op herkenbare wijze wordt getoond hoe verschillende generaties binnen een familie omgaan met oprukkend water. Gespeeld door een topcast met onder anderen Randy Fokke, Paul R. Kooij en Jip Smit. 

tekst: Koen Caris | regie: Hanneke Braam | spel: Randy Fokke, Paul R. Kooij, Jip Smit, Koen van der Molen en Alexander De Maere